• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

AaB presser OB på prisen: "AK" kan ende i en helt anden klub

AaB presser OB på prisen:
Foto: René Schütze/Polfoto

Anders K. Jacobsen er fortsat uden for truppen i Aalborg, og det er ingen hemmelighed, at OB gerne vil have angriberen til Fyn nu. Men AaB spiller et benhårdt spil omkring "AK".

Af Kenneth Jensen

Den kommende OB-angriber Anders K. Jacobsen var igen igen langt fra spilletid, da AaB mandag aften led et nederlag på 1-2 i Farum. Angriberen har ikke spillet denne sæson, efter det blev annonceret, at han skifter til OB den 1. januar 2016 på en fri transfer. AaB ahr da også flere dygtige angribere i Nicklas Helenius, Rasmus Jönsson og Lukas Spalvis, ligesom Thomas Enevoldsen kan bruges som frontløber.

Med tanke på, at "AK" ikke ligner en mand, der er i træner Lars Søndergaards tanker, virker det oplagt, at angriberen for en lille transfersum allerede nu skifter til OB. Det giver lidt penge i AaB-kassen, og klubben fra Nordjylland sænker lønbudgettet. Selv om OB har indikeret, at klubben har interesse i at overtage "AK" allerede nu, ligner det ikke noget, der er lige på trapperne. Tværtimod.

AaB spiller nemlig det helt store spil om den 25-årige angriber, der om mindre end et halvtår rykker til Fyn. Sportsdirektør Allan Gaarde melder således, at "AK" frem til 1. januar 2016 kan spille sin fodbold i en anden klub end AaB og OB.

- Der er tre parter, der skal enes, så det er ikke kun os og en anden klub. Det er også Anders. Der er ingen, der siger, at det skal være OB - det kan også være en helt tredje klub, siger Allan Gaarde til tipsbladet.dk og forklarer videre:

- Mange klubber kan bruge "AK" i et halvt år - det siger sig selv. Der er mange, der vil have en dygtig angriber i Skandinavien, og vi har fået mange forespørgsler på ham, fra ind- og udland. Vi er altid åbne i forhold til dialog, men det skal naturligvis give mening for alle parter.

Der er formentlig tale om en benhård forhandlingstaktik fra sportsdirektør Allan Gaardes side. Han vil have maksimalt ud af en aftale med OB, hvis den fynske klub ønsker angriberen allerede nu. Ellers må "AK" finde sig i at være bagerst i angrebskøen i AaB, hvor Lars Søndergaard foretrækker andre angribere - blandt andet fordi "AK" er fortid i klubben, når det hedder 2016. Men kan AaB ikke presse nok kroner ud af OB, er det muligt, at "AK" lander i en tredje klub, hvis han ønsker spilletid. 

- Vi har i sinde at opfylde vores kontraktlige forpligtelser, men vi er enormt godt stillet på angrebspositionen, hvor vi har udlejet Ahlmann, og hvor Jannik Pohl er U/19- og nu U/20-landsholdsspiller. Lukas Spalvis er på vej tilbage og har vist, at han kan lave mål, og vi har set Jönssons niveau. Helenius er notorisk kendt for at lave mange mål for AaB, siger Allan Gaarde.

Det er sjældent, at spillere, der har skrevet en forkontrakt med en anden klub, bliver sendt til en tredje klub. Men det sker. "AK" kan således ringe til Alexander Juel Andersen fra AGF. Backen skrev i januar 2012 under på en kontrakt med AC Horsens gældende fra sommeren 2012. En uge senere blev han sendt på et lejeophold til Randers FC, hvor han i øvrigt ikke nåede at spille, blandt andet grundet skader.

Nu bliver det interessant at se, hvor Anders K. Jacobsen er at finde, når transfervinduet lukker - han er formentlig ikke i startopstillingen hos AaB.