Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

AaB sætter dobbeltsponsorat i bero: Vi har opnået det, vi ville

Nordjyderne har fået den nye kviklånslov på dagsordenen. Mandag var klubbens ene sponsor taget af trøjen.

AaB valgte i sæsonpremieren mod Lyngby at spille med Spar Nord Leasing på brystet og Mr Green på bagsiden af AaB-spillernes trøjer.

Det skabte stor debat, om hvorvidt AaB dermed brød den nye kviklånslov. Den trådte i kraft i sommer og betyder, at det ikke er tilladt at reklamere for forbrugslån og spiludbydere side om side.

Men til mandagens kamp mod AC Horsens var Mr Green ikke længere at finde på trøjerne.

- Vi valgte kun at spille med Spar Nord, da vi nu har fået skabt en debat. Politikerne arbejder på højtryk for en præcisering af loven, og det vil vi give dem ro til, siger AaB’s administrerende direktør, Thomas Bælum.

De implicerede parter blev efter kampen mod Lyngby politianmeldt af Alliancen mod Spilafhængighed. Det har ifølge Thomas Bælum spillet ind i beslutningen om at droppe Mr Green til Horsens-kampen.

- Det er klart, at når der kommer en politianmeldelse dagen efter vores kamp mod Lyngby, så tager vi den med ro herfra. Vi har opnået det, vi ville, siger Thomas Bælum.

Fodbolddirektøren er dybt bekymret for fodboldklubbernes økonomi, hvis ikke loven bliver lavet om.

- Det er en tikkende bombe under vores industri. Vi kæmper i forvejen med covid-19, så det vil være tæt på et dødsstød, hvis ikke banker og bettingselskaber må reklamere sammen, siger han.

AaB vandt kampen mod AC Horsens med 1-0 på mål af angriber Tom van Weert.

/ritzau/