• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Lynge Jakobsen er i gang med at forlænge assistent Allan Kuhn og flere spilleres kontrakter, men ikke alle fem med sommerudløb får forlænget.

Af Simon Møbjerg Sørensen

AaB-direktør Lynge Jakobsen har gjort det til en prioritet at få afklaring i januar på alle de kontrakter, der udløber til sommer. Han vil aflevere et rent skrivebord til manden, der skal afløse ham den 30. juni.

Nordjyderne forhandler med assistenttræner Allan Kuhn, og Jakobsen har også tidligere bekræftet, at han taler med Anders Due og Patrick Kristensen. Derudover har Kayke, Nicholas Gotfredsen og Rolf Toft kontraktudløb til sommer, og de får ikke alle forlænget.

- Der er et par stykker, der ikke får forlænget, og det har de også allerede fået at vide, men jeg vil ikke fortælle, hvem det er. Vi skal nok melde det ud. Og jeg forventer også stadig, at der er en afklaring på forlængelserne, inden januar er omme, siger Lynge Jakobsen til tipsbladet.dk.

LÆS OGSÅ: AaB vil have flere afklaringer i januar

Af de tre kontrakter der løber ud, er den 20-årige angriber Rolf Toft af egen avl. Han er endnu ikke slået igennem og har heller ikke rigtig fået chancen. Han kan meget vel få en ny kontrakt.

Truppens eneste udlænding, brasilianske Kayke, får formentlig ikke forlænget, og Gotfredsen kan meget vel også være på vej ud. Til sommer rykker AaB 18-årige Jakob Blåbjerg op i førsteholdstruppen. Han er midterforsvarer og kan overtage Gotfredsens plads som fjerdevalg i truppen efter Lasse Nielsen, Kenneth Emil Petersen og Rasmus Thelander.

- I journalister bruger så meget tid på at gætte, så det kan du også få lov til her. Vi skal nok melde ud, hvilke spillere der ikke får forlænget, siger AaB-direktøren, der i øvrigt er ved at have en aftale plads med færingen Hallur Hansson, der fortsat er i AaB, selv om hans lejeaftale udløb ved årsskiftet.

- Jeg forventer, det går på plads inden ret længe. Vi er enige med Hallur, men der mangler lige et par detaljer med HB Tórshavn. Han får en kontrakt, der er længere end et halvt år.

AaB's førsteholdstrup indeholder aktuelt 20 spillere, og den vil ikke blive tilført nyt udefra i løbet af januar.