• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

AaB vil hente over 50 millioner: Skal investere i talenter og nye spillere

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Efter sommerens flirt med en udenlandsk investor søger AaB at hente over 50 millioner kroner fra nuværende aktionærer. De 20 millioner er allerede på plads.

Af Anders Dehn

Det er dyrt at være en del af toppen af dansk fodbold. AaB har eksempelvis brug for flere penge for at blive en fast del af top 6, og de penge skal komme udefra. I alt forventer AaB at hente 52,3 milllioner kroner.

Det skal ske i form af en kapitaludvidelse med fortegningsret for de eksisterende aktionærer. På forhånd har klubben allerede fået bindende tilsagn om lige over 20 millioner kroners nye aktier fra den nuværende investorgruppe.

Læs også:AaB overvejede bud fra udenlandsk investor - men har stoppet dialogen

Pengene skal først og fremmest bruges til at gøre AaB's økonomi mindre sårbar for løbende udsving. Derudver skal de gå til at investere i tre områder: Superliga-truppen, talentudviklingen og oplevelsen for fans og sponsorer på hjemmebanen.

- Covid-19 har haft og har fortsat en negativ indvirkning på vores aktiviteter som fodboldklub, men vi har i AaB mærket stor opbakning fra vores mange partnere, og vores ambitioner er fremdeles intakte.

Læs også:AaB leder videre efter investor: Vi kunne ikke finde fodslag

- Denne opbakning kommer også til udtryk med et forhåndstiltagn på over 20 mio. kr. fra vores loyale investorer, og forhåbentlig vil endnu flere bidrage og støtte op om denne emission, så vi sammen kan stå stærkest muligt på den anden side, siger bestyrelsesformand Torben Fristrup.

- Vi ønsker at fortsætte oprustningen af vores Superligatrup, ligesom udvikling af egne talenter altid vil være en nøglefaktor i AaB’s strategi. Derfor vil vi i de kommende år intensivere og strukturere talentudviklingen yderligere.

Tidligere på måneden kunne AaB fortælle, at klubben havde overvejet et bud fra en udenlandsk investor om at købe sig ind i klubben, men at den dialog nu var droppet igen. Ved samme lejlighed slog klubben dog fast, at den stadig var på jagt efter friske penge. Det skal altså i første omgang komme fra den forestående kapitaludvidelse.

Læs også:Udenlandsk investor vil købe sig ind i AaB

Læs også:AaB er åben for nye investorer: Vi kigger ikke på, om de er danske eller ej

Læs også:Ekspert om Superligaen: Det er en konstant jagt på nye penge

-----
Se alt det bedste fodbold fra de største ligaer med YouTV - gratis prøvemåned

Superliga

Mere Superliga

Fokus