Video : Tipsbladet
Superliga

Åben for FCK-comeback: Bedste tid i min karriere

Den tidligere FC København-stjerne Benjamin Verbic følger stadig sin gamle klub, og han er fristet af at vende tilbage til FCK og spille kamp nummer 100.

STUTTGART (Tipsbladet): Benjamin Verbic kan umuligt lide af OCD - for så havde han aldrig forladt FC København på det tidspunkt, han gjorde i januar 2018.

Den slovenske offensivspiller skiftede fra FC København til Dynamo Kiev, mens han stod noteret for 99 kampe for den danske hovedstadsklub.

- Åh Gud, ja! Jeg har en FCK-trøje derhjemme med nummer 99 og mit navn på. Det er en skam, jeg aldrig nåede 100 kampe for FC København, siger Benjamin Verbic til Tipsbladet. 

De 100 kampe kan han i princippet nå endnu. 

Til dagligt tørner 30-årige Benjamin Verbic ud for Panathinaikos, hvor han har et år tilbage af sin kontrakt, og det er set mange gange før, at FCK henter én af klubbens tidligere stjerner retur.

Skulle opkaldet komme, vil sloveneren være lydhør.

- Tiden i FC København var den bedste i min karriere. Vi vandt næsten alle kampe, og vi kvalificerede os til både Champions League og Europa League. Jeg var også glad uden for banen og savner ofte tiden i Danmark - ikke mindst når jeg ser en FCK-kamp i Parken på TV. Jeg ser dem tit - det var en skam, de ikke vandt mesterskabet.

- Jeg tænker ofte på at vende tilbage til FC København, men i fodbold ved man aldrig, hvad der sker. Hvert transfervindue er uforudsigelig, men selvfølgelig vil jeg ikke sige nej til min gamle klub, siger Benjamin Verbic.

Han har rent faktisk været tæt på at vende tilbage til FC København en enkelt gang.

- Jeg har været i dialog med FCK én gang, siden jeg forlod klubben, men Dynamo Kiev ville ikke lade mig gå, og derfor blev det ikke til noget, siger offensivspilleren.

Benjamin Verbic husker især ét ansigt fra tiden i FCK.

- Når jeg tænker på FC København, ser jeg Ståle Solbakken for mig. Vi (Slovenien, red.) mødte Norge to gange i 2022, og jeg fik en god snak med Ståle. Jeg respekterer ham ekstremt meget. Han var en hård chef, og vi havde vores op- og nedture. Det var lidt et had/kærlighedsforhold, men han respekterede mig altid, og jeg gav altid alt for ham på banen.

Foto: Alamy

Spiller sammen med Zeca
Siden 2022 har Benjamin Verbic tørnet ud for Panathinaikos, og i den græske traditionsklub kan han tale en masse FCK-røverhistorier sammen med Carlos Zeca, der for et år siden vendte hjem til Grækenland efter en årrække som anfører i FC København.

- Jeg blev meget glad, da han kom til Panathinaikos. Vi nåede kun at spille sammen et halvt år i FC København, men alligevel udviklede vi et nært forhold til hinanden. Nu er han vendt hjem til Panathinaikos, og det glæder mig meget, at vi er sammen igen, siger Verbic.

Benjamin Verbic, Carlos Zeca og de øvrige Panathinaikos-spillere sluttede på fjerdepladsen i den græske liga og vandt pokalturneringen. Verbic havde en skadesplaget sæson og scorede fire mål i 28 optrædener. 

Loading Poll...