Superliga Ole Hoffskov

Åge Hareide: Uwe Rösler kan løse opgaven i AGF

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Den tidligere danske landstræner ser et stort lys i Uwe Rösler, der ventes at blive AGF's nye cheftræner.

Af Ole Hoffskov

Ifølge Ekstra Bladet bliver Uwe Rösler manden, der skal afløse David Nielsen i AGF.

Den århusianske Superliga-klub ventes at præsentere den 53-årige tysker når som helst, og dermed får AGF den første udenlandske træner siden Søren Åkeby for næsten 20 år siden.

Uwe Rösler har senest stået i spidsen for Fortuna Düsseldorf i hjemlandet, og derudover har han været cheftræner i Lillestrøm, Viking, Molde, Brentford, Wigan, Leeds, Fleetwood Town og Malmö FF. Han har med andre ord mødt rigtig mange mennesker på sin vej i fodboldens verden.

Én af dem er den tidligere danske landstræner Åge Hareide, der kun har pænt at sige om den formodede nye cheftræner i AGF.

- Uwe har spillet i Norge, og han har en norsk kone. Derudover har han spillet i Manchester City, ligesom jeg selv har, og jeg mødte ham allerede dengang. I Norge var vi kollegaer i den forstand, at han var træner for Viking, mens jeg var landstræner, og da han stoppede i Viking, tog jeg over efter ham. Så jeg kender ham både som spiller, træner og menneske, siger Åge Hareide til Tipsbladet og fortsætter:

- Han er en meget venlig person. Han har erfaring som spiller fra både Tyskland, England og Norge, og han har gjort det godt som træner, men først og fremmest vil jeg sige, at han på alle måder er en rigtig god fyr.

- Han er opdraget i den tyske skole i forhold til intensitet og presspil. Det kan man tydeligt se på de hold, han træner. Jeg er sikker på, han også kan være hård, men det er ikke noget, jeg kender så meget til. Jeg kender ham kun som en meget venlig og fin person, og så skal man jo huske, at man som træner også skal være hård engang imellem. 

Åge Hareide tror, at Uwe Rösler har, hvad der skal til for at få AGF tilbage på ret køl efter en frygtelig sæson, der nær havde kostet åhrusianerne pladsen i Superligaen.

- Der er et stort pres på AGF, og jeg er lidt forundret over dem. Hvis du ser på selve holdet, er der mange gode spillere, og så handler det om at få det maksimale ud af hvert individ og få kollektivet til at fungere. Jeg tror, at Uwe med sin erfaring har gode muligheder for at løse den opgave.

- Jeg tror, at man vil se et AGF-hold med et intensivt pres og fremadrettet spil. Uwe vil gerne se sit hold komme hurtigt frem i banen, lyder det fra den tidligere danske landstræner.

Da Uwe Rösler blev hyret af Malmö FF i 2018, var det blandt andet på opfordring fra Åge Hareide. Samme rolle har nordmanden ikke spillet i forbindelse med AGF's valg af Rösler, men Åge Hareide har talt med århusianernes sportschef Stig Inge Bjørnebye.

- Jeg har ikke talt med Stig Inge Bjørnebye om Uwe, men jeg har talt løbende med ham. Han har ikke været konkret med mig i forhold til navne, efter at David Nielsen stoppede, men vi har talt sammen i generelle vendinger. Jeg kender jo Stig rigtig godt, vi er gamle venner, så der har været tale om venskabelige samtaler om tingens tilstand, siger Hareide, der fastslår, at ikke selv har været i spil til at blive cheftræner i AGF.

Her kan du læse en analyse fra Tipsbladets chefredaktør Troels Bager Thøgersen om Uwe Rösler.