• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Victor Risager

AC Horsens-spiller kender Jonas Dal: Han råber ikke lige så højt som Bo

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Højrebacken har tidligere spillet under Jonas Dal og mener, at cheftræneren er et godt match med AC Horsens. Selvom den nye cheftræner nok ikke råber ligeså højt som sin forgænger, Bo Henriksen.

Af Victor Risager

AC Horsens og Bo Henriksen. Bo Henriksen og AC Horsens.

I de seneste sæsoner har man ikke kunnet nævne den ene uden at nævne den anden, men nu er det samarbejde slut.

Bo Henriksen er færdig hos “Den Gule Fare” og bliver allerede nu erstattet af Jonas Dal, som AC Horsens har købt fri af FC Fredericia i den næstbedste række. Og med det trænerskifte kommer der også ændringer i forhold til lydniveauet til både træning og kamp.

Det forventer Jacob Buus, der har spillet de seneste sæsoner for FC Fredericia, før han denne sommer er skiftet til AC Horsens.

- Der er jo forskelle - blandt andet verbalt. Bo er jo en træner, der råber op og råber meget til træning også. Det gør Jonas ikke på samme måde. Men så meget har jeg heller ikke snakket med Bo her i starten, så det er ikke, fordi jeg ved så meget om, hvor forskellige de er på forskellige punkter. Men den største forskel er nok verbalt.

Læs også:Farvel før tid: Bo Henriksen håber, han må komme og tage afsked med fans

- Ikke at Jonas ikke siger noget, men han råber nok ikke lige så højt. Man skal nok ikke forvente, at han råber lige så højt nede på sidelinjen, som Bo har gjort de seneste år, siger Jacob Buus til tipsbladet.dk.

Det er altså kun få måneder siden, at Jacob Buus forlod Jonas Dal og FC Fredericia, men den 23-årige back ærgrer sig ikke over, at de nu er blevet genforenet. Han er spændt på trænerskiftet.

- Det bliver da spændende. Nu bliver det jo under et andet setup og på et højere niveau. Men jeg kender trods alt Jonas rigtig godt og har jo spillet rigtig meget under ham og kender til, hvordan han vil gøre tingene. Det bliver jo vant for mig, når han kommer til, så jeg synes, det bliver mega spændende. Det er noget nyt for os alle sammen, selvom jeg trods alt har været med ham i to år, i og med at det er i en ny klub med nye spillere og et nyt setup og sådan noget, siger Jacob Buus.

- Et rigtig godt match
Jonas Dal har tidligere prøvet kræfter med Superligaen med blandet succes. I 2013/14-sæsonen førte han Hobro IK op i Danmarks bedste række, og sæsonen efter var han cheftræner, da de overlevede i rækken. 

Efterfølgende blev han ansat i Esbjerg fB, men her udeblev succesen. Efter blot et år blev han fyret - angiveligt var det dels på grund af en utilfreds trup. 

Læs også:Spændt Jonas Dal: AC Horsens er meget mere end lange bolde og indkast

Jacob Buus har dog tiltro til, at ægteskabet mellem Jonas Dal og AC Horsens kan blive lykkeligt og succesfuldt.

- Ja, det gør jeg faktisk. Jeg tror, at det kan gå hen og blive en rimelig stor succes med Jonas her. Mange af de værdier, han tager med sig, er også de værdier, som vi har her i Horsens. Så på det punkt tror jeg, at det er rigtig godt match. 

- Og så tror jeg ikke, at han er en træner, der vil komme og prøve at revolutionere alt muligt og ændre alting fuldstændig. Jeg tror, at han vil føre det, der er bygget op, videre, siger Buus til tipsbladet.dk.

Den 23-årige højre back håber også, at han selv kan være med til at skabe resultater i Horsens, hvor han i weekenden debuterede med at komme på måltavlen i en testkamp.

- Jeg synes, det har fungeret rigtig, rigtig fint. Det er en god gruppe, og det har været nemt at komme ind. Jeg synes, at spillemåden passer mig rigtig fint, og det så man i kampen forleden dag. Det er nemt for mig at falde ind og være med. Jeg klikker allerede godt med de spillere, jeg skal spille sammen med, og så må vi se, om jeg kan få lov til at spille ligeså meget under Jonas som i Fredericia. Min opgave er at gøre det så godt, at han får svært ved at komme udenom mig, slutter Jacob Buus. 

Læs også:Bo Henriksen færdig i AC Horsens - Jonas Dal ny cheftræner