Milan centimeter fra første mesterskab i 12 år

AC Milan slog Atalanta 2-0 og mangler blot ét point for at sikre sig det italienske mesterskab.

AC Milan er ét point fra klubbens første mesterskab siden 2011.

Det er en realitet, efter at holdet søndag slog Atalanta med 2-0 på hjemmebane efter meget flotte mål af Rafael Leao og Theo Hernández.

Milan kunne have sikret sig mesterskabet allerede søndag, hvis rivalen Inter smed point hos bundholdet Cagliari, men Inter vandt 3-1, så afgørelsen er udskudt til næste søndag.

Milan er her oppe mod Sassuolo på udebane og bliver uanset Inters resultater mester med uafgjort. Inter, der er to point efter Milan, har i sidste runde hjemmebane mod Sampdoria.

I tilfælde af pointlighed er sæsonens indbyrdes opgør afgørende, og her er Milan bedst efter 1-1 og en 2-1-sejr.

Joakim Mæhle varmede søndag bænk for Atalanta, mens landsholdsanfører Simon Kjær fortsat genoptræner i AC Milan efter den korsbåndsskade, han pådrog sig i december.

Atalanta jagtede point til sin jagt på en plads i Europa League eller Conference League, og kampens store betydning gav ikke overraskende et temmelig låst og målfattigt opgør.

Milan havde et lille overtag i første halvleg, men kom ikke frem til meget og appellerede også forgæves for straffespark lige før pausen.

Første mål faldt i stedet efter 55 minutter, da indskiftede Junior Messias sendte bolden dybt til portugisiske Rafael Leao, der både på fart og fysik overmatchede sin oppasser og sparkede Milan på 1-0.

Det udløste stor glæde på tribunerne, der blandt andet var besat af en gruppe af Milans største legender, der har været med til at hjemføre nogle af klubbens 18 mesterskaber og 7 europæiske mesterholdstitler.

Atalanta fik sat et fint pres sammen i den følgende periode, men et kvarter før tid tog den franske venstreback Theo Hernández på dribletur fra egen banehalvdel og satte en lille håndfuld modspillere, inden han øgede til 2-0.

Det tog pusten fra Atalanta, der ikke havde noget modsvar.

Inter var herefter tvunget til sejr mod nedrykningstruede Cagliari og levede fint op til presset.

Backen Matteo Darmian headede holdet foran i første halvleg, og i anden halvleg slog angriberen Lautaro Martinez sejren fast på hver sin side af en reducering.