• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Adama Guira er gratis: Dialog med fire Superliga-klubber

Adama Guira er gratis: Dialog med fire Superliga-klubber
Foto: Jan Christensen/Getty Images

Den tidligere SønderjyskE-profil Adama Guira kan vende tilbage til dansk fodbold. Der er dialog med fire klubber fra Superligaen.

Af Ole Hoffskov

Midtbanespilleren Adama Guira var en stor profil for SønderjyskE i tre sæsoner, og for et år siden kastede det en milliontransfer af sig, da Guira blev solgt til RC Lens i den næstbedste franske række. Midtbanespilleren fra Burkina Faso underskrev ved den lejlighed en tre-årig aftale, men allerede efter et år har de to parter valgt at kappe båndene.

RC Lens meddelte således i weekenden, at man har ophævet kontrakten med den tidligere SønderjyskE-spiller, der havde svært ved at spille sig på holdet i Frankrig.

Nu leder 29-årige Adama Guira efter et sted, hvor han kan sparke nyt liv i karrieren efter et ophold i Lens, der kun bød på syv ligakampe.

- Vi skal finde en ny klub til ham, og vi er i gang med at undersøge mulighederne. Han har ikke spillet fast førsteholdsfodbold i noget tid – faktisk siden han kom tilbage fra Africa Cup of Nations – og det er selvfølgelig det største problem. Nu vil han tilbage og spille fast, så han også kan få sin plads på landsholdet tilbage, siger Adama Guiras agent, Søren Løvel Jensen, til tipsbladet.dk og fortsætter:

- Der kom 11 nye spillere til Lens i sommerpausen, så der var stor konkurrence om pladserne. Træneren var også under hårdt pres, og han tabte de første par kampe med Adama på holdet. Derfor skiftede han ud på holdet, og sådan er det også i fodboldens verden.

Nu skal Adama Guira til en klub, hvor han kan få en nøglerolle, som han havde det i SønderjyskE.

- Det vigtigste er nu, at vi finder en klub, hvor han kommer til at spille. Han er fyldt 29, så derfor skal han selvfølgelig ikke sidde på bænken. Vi leder efter en klub, der har brug for en hårdtarbejdende og boldvindende midtbanespiller, og så er det lige meget, hvor i verden det er. Det vigtigste er, at han passer ind. Jeg tror eksempelvis ikke, at han kommer til en klub som FC Nordsjælland. De spiller med nogle typer, hvor Adama ikke ville passe så godt ind, siger agenten.

Selv om FC Nordsjælland ikke er en mulighed, er der som bekendt 13 øvrige hold i Superligaen, og et comeback til dansk fodbold er med i overvejelserne.

- Superligaen er en mulighed. Han har et godt navn i Danmark, og der har også været et par følere, men han er i princippet åben for alt. Han vil gerne i gang hurtigst muligt, men det er klart, at han selvfølgelig ikke skriver under på alt, siger Søren Løvel Jensen.

Du siger, der har været følere fra Superligaen - hvor mange klubber er der dialog med?

- Der er interesse fra fire Superliga-klubber, fortæller agenten.

Adama Guira nåede at spille 96 kampe og score tre mål for SønderjyskE.