Video : Tipsbladet
Superliga

Afsløret: Sådan tjener FCM 93 millioner

Det er nu kommet frem, hvad der udløser den store bonus i Diomande-handlen.

Der er efterhånden ret meget, som peger mod, at der er store penge på vej i kassen hos FC Midtjylland. Det skyldes salget af den unge forsvarsspiller Ousmane Diomande er på vej til et stort skifte til den portugisiske storklub Sporting CP.

Her vil der i første omgang være tale om 55 millioner kroner, men det tal kan nemt komme til at vokse markant med bonusser på over 35 millioner kroner, og der er en helt særlig målestok for, hvornår de skal udbetales. Det skriver det portugisiske medie Record.

Her bliver der peget på, at det handler om, at Diomande skal opnå 90 officielle kampe for Lissabon-klubben.

Samlet set vil beløbet for Diomande ende op på 12,5 millioner euro, som svarer til 93 millioner kroner. Det er dog ikke slut dér, da midtjyderne med blandt andet sportschef Svend Graversen har forhandlet en videresalgsklausul på plads.

Den skulle være på 20 procent, og dermed kan det godt ende med at overstige 100 millioner kroner for Diomande, som ikke har nået at spille en eneste officiel kamp for FCM, men kun på U19-holdet.

Her er det blevet til kampe i eksempelvis Youth League, og efter sommerpausen blev han udlejet til Mafra, der spiller i Portugals næstbedste række, hvor han har vist sig så godt frem, at Sporting CP har fået øjnene op for ham.

Søndag var Diomande, der ellers er fast mand for Mafra ikke med i startopstillingen, og nu venter et særdeles stort skifte for ham.

.Selv var Diomande en usleben diamant, da han kom til heden. Læs mere om hans forløb i klubben her.

Få de hotteste rygter, de største handler og seneste transfernyheder i Tipsbladets store TRANSFER-LIVE