Video : Tipsbladet
Superliga

Afsløring: FC Midtjylland jagter islandsk stjerne

FC Midtjylland arbejder i disse dage på en markant forstærkning forud for den nye sæson.

FC Midtjylland er rykket i nye og topmoderne rammer i Ikast - forhåbentlig er det til at få fat i både blækpatroner, kuglepen og stempelmaskine midt i al flytterodet. Der kan nemlig meget vel være en kontrakt, der snart skal skrives under. 

FC Midtjylland sagde i foråret farvel til anfører Erik Sviatchenko, der skiftede til Houston Dynamo, og nu har midtjyderne udset sig en potentiel afløser.

For selvom Thomas Thomasberg spiller med en firebackkæde og dermed en midtstopper mindre end flere af forgængerne, har det i flere måneder været en prioritet for FCM-ledelsen at finde en ny og stærk spiller på pladsen.

Og det er ifølge Tipsbladets oplysninger Islands landsholdsanfører Sverrir Ingi Ingason, som FC Midtjylland har udset sig som ny krumtap i det centrale forsvar.

29-årige Ingason spiller for græske PAOK, som FC Midtjylland mødte i europæisk fodbold i Conference League i begyndelsen af 2022, og islændingen passer som fod i hose til det, FC Midtjylland søger. Han har masser af rutine og åbenlyse lederegenskaber, hvad det faktum, at han også har båret anførerbindet i mange kampe for PAOK, vidner om. 

Der har ifølge Tipsbladets kilder været kontakt mellem parterne længe, og det lader til, at islændingen er positivt stemt overfor et skifte til FC Midtjylland, hvor han fortsat kan spille europæisk fodbold og spille med i toppen af ligaen. Forud for de omtalte kampe mellem PAOK og FCM i Conference League sidste år udtalte islændingen, at han anser FC Midtjylland for at være "et rigtig godt hold". 

Ingason har stor international erfaring fra såvel landsholdet som fra en lang udlandskarriere, hvor han har spillet for Viking, Lokeren, Granada og Rostov.

FC Midtjylland skal ifølge Tipsbladets oplysninger være indstillet på at købe Ingason fri af PAOK for et beløb i omegnen af 25 millioner kroner, mens grækerne sandsynligvis lægger sig på et lidt højere tal i forhandlingen.

25 millioner kroner er en meget høj pris i Superliga-sammenhæng for en spiller, der fylder 30 år til august, men FC Midtjylland er indstillet på at investere tungt for at få en spiller, der løfter resten af de fortrinsvis yngre kolleger på Superliga-holdet.

Den spiller kan blive Sverrir Ingi Ingason.