Video : Tipsbladet
Superliga

Afsløring: FCN dropper Ajax-træner og tager Olsen

Den store Ajax-profil Johnny Heitinga blev på målstregen slået af Danmarks tidligere U19-landstræner Jens Fønsskov Olsen som ny cheftræner i FC Nordsjælland.

FC Nordsjælland har fundet sin nye cheftræner.

Tipsbladet kan afsløre, at Superliga-klubben har ansat Jens Fønsskov Olsen i den meget vigtige rolle.

Han vandt ifølge Tipsbladets oplysninger duellen i et kapløb Johnny Heitinga, som i weekenden var til samtale i Farum for at score jobbet, men han blev altså overhalet af Jens Fønsskov Olsen, der overbeviste FC Nordsjællands ledelse med sine interviews.

Johnny Heitinga er 40 år gammel og tidligere stor profil i Ajax. Efter spillerkarrieren har han som træner været hele vejen rundt i Ajax og bestredet stillinger som U17-U18-U21 samt også en midlertidig post på førsteholdet i Æresdivisionen, og han har også været assistenttræner i West Ham.

Men han kunne altså ikke slå Jens Fønsskov Olsen.

Danskeren er ligesom de foregående to cheftrænere i klubben, Flemming Pedersen og Johannes Hoff Thorup, et valg, som kender FC Nordsjælland indgående og kommer indefra eget hus.

Således træder 49-årige Jens Fønsskov Olsen et skridt op, efter at han det seneste år har været assistenttræner under Johannes Hoff Thorup, som for knap en måned siden blev solgt til Norwich for cirka seks millioner kroner.

Foto: Alamy. Johnny Heitinga blev droppet som ny cheftræner i FC Nordsjælland til fordel for Jens Fønsskov Olsen. 

Siden har Superliga-klubben sonderet markedet i både ind- og udland for afløseren, og samtalerne med en række kandidater har i de seneste dage indsnævret feltet til disse to trænernavne.

I weekenden stod det imidlertid ifølge Tipsbladets oplysninger også klart, at dén mand, som har stået i lære ved Johannes Hoff Thorup og samtidig også har fået input fra klubkoryfæet Flemming Pedersen, efter en grundig proces var den bedst kvalificerede kandidat - nemlig Jens Olsen, som for kort tid siden blev kædet sammen med jobbet som assistenttræner for Lech Poznans danske cheftræner, Niels Frederiksen.

Den nye FCN-cheftræner har den øverste træneruddannelse, A-licensen fra UEFA, og han var U19-landstræner inden sin ankomst til Farum sidste sommer.

Med tanke på, at FC Nordsjælland følger klubbens dna med at satse på ungdommen fra deres storindustri af en talentfabrik, er FC Nordsjælland ifølge Tipsbladets kilder overbevist om, at Jens Fønsskov Olsen han er som skræddersyet til stillingen.

Det efterlader dog en ledig plads ved siden af Jens Fønsskov Olsen, så klubben skal på jagt efter en ny assistenttræner.

Men den vigtigste post på trænerbænken er nu besat.