• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Troels Bager Thøgersen

Afsløring: Millionregn i AGF frem til 2026

Foto: Getty Images

AGF scorer kassen på weekendens storsalg til det norske mesterhold Bodø/Glimt.

Af Troels Bager Thøgersen

Når FC København i morgen aften møder Trabzonspor i Parken, vil en stor del af de fodboldinteresserede danskere følge kampen, der er hypervigtig for FC København og også kan få indvirkning på Superligaens Europa-rangering.

Men i Østjylland er der en chance for, at opmærksomheden er rettet højt mod nord, nærmere betegnet mod Bodø/Glimts hjemmebane 1.250 kilometer væk.

Det er især AGF's ledelse, der vil følge det norske mesterholds kvalifikationskamp mod Dinamo Zagreb tæt, for hvis det lykkes Kjetil Knutsens angrebsmaskine at slå sig forbi kroaterne, venter der også en pæn bonus i den århusianske Superliga-klub.

Det er weekendens salg af den offensive midtbanespiller Albert Grønbæk, der pludselig har gjort norsk fodbold oppe i nærheden af Polarcirklen til et glohedt emne i AGF, for alt efter Bodø/Glimts succes eller fiasko mod Dinamo Zagreb, venter der en betaling i millionklassen til århusianerne.

Ifølge Tipsbladets oplysninger er Albert Grønbæk allerede det største AGF-salg nogensinde med en pris tæt på 25 millioner kroner her og nu.

Der har været interesse for Grønbæk gennem lang tid, og århusianerne sagde på transferdeadlinedag sidste sommer nej til et tilbud i samme vægtklasse fra FC Midtjylland,

Tålmodigheden lønnede sig altså med et salg, der ifølge vores oplysninger allerede er sikret at overstige prisen på Mustapha Bundu, der røg til Anderlecht for lidt under tre millioner euro, cirka 21 millioner kroner, i sommeren 2020.

Og det stopper ikke der.

AGF står til en solid engangsbetaling for hver gang, Bodø/Glimt fra nu af kommer i et europæisk gruppespil, og det er nordmændene altså allerede sikret i denne sommer med en tur i enten Champions League eller Europa League.

Til og med 2026 vil AGF være sikret en bonus, hver gang Bodø/Glimt kommer i et europæisk gruppespil, også hvis det gruppespil kun hedder Conference League.

Meget skal gå galt, hvis ikke Albert Grønbæk på denne måde sikrer AGF i alt 30 eller 35 millioner kroner i samlet betaling fra de norske mestre, ja betalingen skal endda kunne runde den gode side af 40 millioner danske kroner, hvis rigtig meget går godt i de kommende år for Bodø/Glimt, der har vundet mesterskabet i Norge sidste og forrige år.

Og den første ekstra betaling, ja den kommer AGF altså allerede til at sikre sig juridisk i næste uge, når nordmændene kommer i gruppespillet i Champions League eller Europa League. 

Bodø/Glimt ligger efter 18 runder på andenpladsen i Eliteserien, fem point efter Molde, som mesterholdet nu har 12 runder til at indhente.

AGF har denne sommer investeret relativt tungt i spillertruppen med køb af Sigurd Haagen, Mads Emil Madsen og Tobias Mølgaard, der indtil videre har kostet århusianerne i omegnen af 16 millioner kroner og med tiden kan blive dyrere for AGF i tilfælde af sportslig succes, ikke helt ulig konstruktionen omkring Albert Grønbæk-transferen.

AGF fik omkring 21 millioner kroner for Mustapha Bundu i 2020 og ender med omkring 20 millioner kroner i samlet betaling for Jens Stage, der denne sommer blev solgt videre fra FC København til Werder Bremen.

Sommerens 20 største transfers i fodbold - klik her og se mere.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.