Foto: Imago
Superliga

Afsløring: Kæmpeklub spørger på FCK'er

FC Københavns unge midtbanespiller Tristan Panduro er et varmt navn i England.

Sidste sommer rykkede Tristan Panduro fodboldtilværelsen fra OB til FC København, da hans far, den tidligere professionelle fodboldspiller Morten Panduro, fik job i Hovedstaden.

I januar skrev Tristan Panduro sin første kontrakt med FC København, som binder ham til klubben frem til udgangen af 2025. Den kontrakt kan vise sig at blive guld værd for FC København, da større klubber følger midtbanespilleren.

Daily Mail skrev for nyligt, at både Manchester City og Arsenal lurer på 15-årige Tristan Panduro. Tipsbladet er siden dykket ned i situationen omkring den fysisk stærke midtbanespiller.

Og ganske rigtig følger de to klubber Tristan Panduros udvikling og situation. Ifølge Tipsbladets oplysninger er der dog mere til interessen, da særligt Arsenal har fulgt ham gennem lang tid og har sendt indledende henvendelser.

Generelt er interessen bred, og flere klubber har på agentniveau spurgt til Tristan Panduros situation. Klubber fra Italien og Tyskland er også opmærksomme på ham, men ifølge Tipsbladets oplysninger er der fra den nuværende interesse til et konkret bud stadig langt.

Potentielle købere sonderer på det her stadie terrænet omkring Tristan Panduro, der efter skiftet til FC København er blevet en mere kontrollerende midtbanespiller, hvor han i OB blev brugt som spilstyrer bag angriberne.

Artiklen fortsætter efter billedet...
Tristan Panduro i aktion for det danske ungdomslandshold mod Tyrkiet (Foto: Imago).

Det der er særligt interessant for de engelske bejlere, er, at Tristan Panduro ved siden af sit danske også har engelsk pas. Det afslører hans mellemnavn Aldcroft, som stammer fra hans mor, der er født i Manchester.

Det er ikke en uvæsentlig detalje, da det gør det muligt for engelske klubber at købe Tristan Panduro allerede nu. Normalt skal spillere være fyldt 18 år for at kunne skifte som følge af Brexit, med mindre man lever op til nogle specifikke krav, men det gør sig altså ikke gældende med FC København-kometen på grund af hans britiske rødder.

I Premier League vækker Tristan Panduros navn genklang en lang række steder, efter midtbanespilleren viste sig godt frem i kampe med det danske U16-landshold, som de største og mellemstore Premier League-klubber som standard holder øje med, ligesom gode præstationer for FCK også har hjulpet med at puste til interessen.

Han kan dog tidligst skifte, når han fylder 16 år, og det gør han den 10. januar, hvor transfervinduet også har åbent. Tristan Panduro spiller til dagligt på FC Københavns U17-hold, mens han altså også er en del af det danske U16-landshold.

Arsenal har i forvejen den tidligere KB'er Chidozie Obi-Martin på kontrakt, en spiller der gennem 2023 har vakt stor opsigt og tidligere på måneden endda var oppe at vende på A-landsholdets pressemøde efter ti mål i en ungdomskamp for The Gunners.