Video : Tipsbladet
Superliga

Afsløring: Så meget koster Superliga-stortalent

Det kan blive en dyr fornøjelse at få Oliver Provstgaard forhandlet fri af Vejle.

Da landsholdet i forrige uge så småt tog hul på EM-forberedelserne, var en af gæstespillerne på træningsbanerne i Brøndby den nu 21-årige midtstopper Oliver Provstgaard.

U/21-landsholdsspilleren er hverken halvt eller kvart i spil til A-landsholdet med en række mere erfarne forsvarsspillere i udlandet og Danmark foran i køen, men dagene med A-landsholdet og U/21-landsholdspladsen er alligevel en indikation af, at andre end Vejle-træner Ivan Prelec og de jyske Superliga-overlevere ser et lys i den unge midtstopper.

For det samme gør en række udenlandske klubber ifølge Tipsbladets oplysninger.

Blandt andre Bologna, der er klar til Champions Leagues nye ligaspil efter en flot sæson i Serie A, har holdt grundigt øje med Provstgaard, og selv om et par af topklubberne i Superligaen givetvis også kunne bruge den lyshårede østjyde, er det næppe realistisk med det prisskilt, der er på den 21-årige Vejle-spiller.

For Provstgaard, der spillede samtlige minutter i Superliga-sæsonen som eneste markspiller, er dyr. Rigtig dyr.

Oliver Provstgaard i kampen for Danmarks U/21-landshold. Foto: Alamy

Ifølge Tipsbladets kilder er meldingen ude i markedet, at Vejle forventer, at en købende klub slår VB's rekord, der er knap 30 millioner kroner for Wahid Faghirs skifte til VfB Stuttgart i 2021.

En handel til mellem 30 og 40 millioner kroner kunne blive virkelighed, hvis der opstår budkrig om forsvarsspilleren.

Flere andre Serie A-klubber har også Provstgaard i kikkerten, mens der også er taget noter til Vejle-kampe i løbet af sæsonen af klubber i Bundesligaen.

Oliver Provstgaard var tydeligt rørt efter Vejles sejr over Hvidovre 20. maj, hvor VB sikrede overlevelsen foran hjemmepublikum.

Og forventningen i Vejle Boldklub er ifølge Tipsbladets oplysninger, at det meget vel kan ende med et salg af Provstgaard, hvilket klubben finansielt nok er nødt til, også selv om de to andre startende midtstoppere i slutfasen Raúl Albentosa og Stefan Velkov har kontraktudløb og endnu ikke har en eventuel VB-fremtid på plads.

Hvis det bliver italienske klubber, der går i markedet efter Provstgaard, kan en afklaring meget vel først ske i slutningen af transfervinduet, hvor italienske klubber plejer at få handler på plads, hvilket ikke mindst gælder i et slutrunde-år som i år.

Ud over Provstgaard spillede også målmændene Patrik Carlgren (Randers FC) og Kamil Grabara (FC København) fuld tid i den forgangne Superliga-sæson, mens Mark Brink (Silkeborg IF) og Oliver Bundgaard (Viborg FF) også kom relativt tæt på fuld tid, svarende til 2.880 minutter.