Video : Tipsbladet
Superliga

Afsløring: Superliga-klub er til salg

I vinter afværgede man under stor dramatik et salg til en udenlandsk forretningsmand, men efter bølgerne har lagt sig er status, at Superliga-klubben Vejle Boldklub er til salg.

I vinter udspillede der sig et vildt og voldsomt opgør om Vejle Boldklubs fremtid, da forretningsmanden Cagdas Senyürek under stor dramatik blev forhindret i at købe Superliga-klubben.

Vejle slap lykkeligt ud af det slagsmål og Superliga-sæsonen med en overlevelse, hvor man frem til sidste rundes nederlag til Randers FC hentede 13 point i fem kampe.

Det var et opgør og en sæson, der sjældent er set magen til i Superligaen.

Læs om Vejles vilde sæson her

Men tilbage står stadig spørgsmålet om Vejle Boldklubs fremtid på længere sigt, og i et stort interview med Tipsbladet bekræfter klubbens direktør Henrik Tønder, at Superliga-klubben er til salg.

- Sagen står der, hvor den i princippet har stået i lang tid. Jeg tror ikke, Andrew [Zolotko] har lagt skjul på, at han gerne vil sælge. Og det er efterhånden noget, der ikke påvirker, hvordan vi gør tingene i organisationen og i ledelsen i Vejle Boldklub. Den er ikke på den måde ejer-afhængig, hvis jeg kan formulere det sådan, siger Henrik Tønder til Tipsbladet.

- Så det fylder ikke noget, at han går med de overvejelser. Vi er vant til, at det er virkeligheden, og vi bruger egentlig ikke tid på det.

Siden begyndelsen af 2023 er der kommet udenlandske investorer til i AaB, Vejle og AC Horsens, mens der ifølge Tipsbladets oplysninger også har været både sonderinger og forhandlinger mellem udenlandske investorer og andre klubber i Superligaen og 1. Division.

Oliver Provstgaard (til venstre) i kamp for Vejle. Midtstopperen kunne meget vel blive solgt denne sommer, og det samme bliver Vejle Boldklub sandsynligvis i løbet af nogle måneder eller år. Foto: Alamy

Cagdas Senyürek, der altså blev strittet ud som potentiel investor i begyndelsen af året (læs mere om det her), var ifølge Tipsbladets oplysninger ikke den første potentielle investor, der havde talt med Andrej Zolotko om et køb af moldaverens aktier i Superliga-klubben, og Henrik Tønder bekræfter, at der har været henvendelser.

- Der kommer henvendelser, selvfølgelig gør der det. Dansk fodbold er en attraktiv vare, og det gælder også for os. Der er forespørgsler, der går til Andrew, og det hænder også, at nogen kommer til mig og spørger,m siger Henrik Tønder.

Hvordan det ender, og hvornår klubben bliver solgt, ved ingen. Og det skal ikke påvirke det, der sker i Vejle Boldklub i de kommende måneder endsige år, fortæller Vejle-direktøren.

- Det er min opgave og ledelsens opgave at sørge for, vi forbliver i Superligaen, udvikler butikken og har en plan, der er uafhængig af ejerskaber forstået på den måde, at vi ikke går og venter på, om der kommer en ny ejer i forhold til et kommende transfervindue. Så ville vi have tabt på forhånd.

- Den eneste i organisationen, der har et blik på eventuelle nye ejerskaber, er mig. Det skal helst ikke fylde hos andre. Så vi har en plan for det her transfervindue, der er fuldstændig uafhængig af, hvem der ejer klubben. Og den er vi i gang med at forsøge at eksekvere, siger Henrik Tønder.

Andrej Zolotko ejer aktiemajoriteten i Vejle Boldklub, mens den lokale forretningsmand og tidligere topspiller og VB-anfører Klaus Eskildsen ejer en stor mindretalspost i klubben.