Video : Tipsbladet
Superliga

Afviser 150 millioner-snak: Han talte over sig

SønderjyskE-direktør Jonas Lygaard afviser, at Haderslev-klubben ønsker at øge budgettet til 150 millioner kroner. Det påstod bestyrelsesmedlem Claus Friis Dall ellers i et interview i weekenden.

SønderjyskE har planer om at hæve budgettet til 150 millioner kroner.

Det fastslog Claus Friis Dall, der sidder i bestyrelsen i SønderjyskE, i weekenden i et interview med Radio Loud, og den markante udmelding har vakt en del opsigt. Et budget i omegnen af 150 millioner kroner vil katapultere sønderjyderne helt op i toppen på den økonomiske rangstige i Superligaen - kun overgået af FC København.

Men det fremstod samtidig uklart, om de 150 millioner kroner var et spillerbudget, om det var årligt, og hvad der i det hele taget gemte sig bag beløbets størrelse, og nu lyder der da også nogle helt andre toner fra den administrerende direktør end den bombastiske udmelding fra Claus Friis Dall.

- Jeg ønsker ikke at kommentere så meget på den specifikke sag. Jeg har godt hørt radiointerviewet og læst de artikler, der efterfølgende er kommet ud, og det virker som om, at Claus fik talt lidt over sig om nogle ting, som ikke er fastlagte endnu.

- Jeg startede i SønderjyskE for tre måneder siden, og det arbejde, jeg er i gang med, består i at evaluere alle vores ressourcer, vores struktur, vores organisation og så videre. Det sker i tæt samarbejde med vores ejere, og der er ingen tvivl om, at vi er ved at lægge hånd på vores strategiarbejde og vores visioner for fremtiden. En del af det består af at kigge på, hvor meget vi skal investere i spillertruppen, i vores akademi og faciliteter, men der er slet ikke noget konkret om det endnu.

- Så den her udmelding må stå for Claus' egen regning. Det er ikke noget, jeg vil kommentere på – det gælder også konkrete beløb, siger Jonas Lygaard, der er administrerende direktør i SønderjyskE, til tipsbladet.dk.

Så 150 millioner er et tal grebet ud af den blå luft?

- Det er ikke et beløb, jeg vil kommentere på.

Så lad os glemme beløbsstørrelser, men er det korrekt, at I har en ambition om at hæve jeres budget?

- Ja. Vi har allerede hævet vores budget gevaldigt i forhold til sidste sæson. Det har vi gjort i forhold til Superliga-truppen, men ikke kun dér, det gælder også hele organisationen rundt om. Det gælder blandt andet akademiet, hvor vi har flere akademitrænere, og vi har opgraderet hele den fysiske stab.

- I forhold til Superliga-truppen har vi nu fået en videoanalytiker ind omkring staben, vi har en team manager, og vi har flere fysioterapeuter og læger. Så vi har foretaget en stor opgradering, og nu kigger vi på de næste fire-fem år, og hvilke ressourcer vi skal bruge på den vej.

Hvor vil I gerne placere jer på spillerbudgettet i forhold til de øvrige Superliga-klubber? Her tænker jeg på løn til spillere, afskrivninger på transfers og så videre.

- Det skal vi nok kommentere på, når vi kommer til det stadie, men det er vigtigt at understrege, at vi har en ambition om at placere os i den interessante del af Superligaen. Vi ved godt, at vi er nummer 11 lige nu, men vi er gået i gang med en større transformation af hele vores spilfilosofi, vi har fået ny cheftræner og en masse nye spillere, og det tager tid at få det implementeret.

- Men vi skal på sigt op og spille med omkring de europæiske pladser, og det er vores klare ambition at være der om nogle år. Det kræver en langstrakt, strategisk planlægning. Vi kan ikke bare hovedkulds kaste nogle penge ind i det, og så er vi der.

Claus Friis Dall nævner konkret top tre. Kan du bekræfte, at det er ambitionen?

- Vi vil gerne i Europa, og så er top tre jo ikke nødvendigt. I Danmark er både nummer fire og pokalvinderen lige nu i Europa, og groft sagt kan man kvalificere sig til Europa med en syvendeplads. Jeg siger ikke, at det er det, vi går efter, men der er flere muligheder for at komme i Europa. Vi ser os selv som en del af toppen af dansk fodbold i fremtiden.

Hvor skal pengene komme fra? Skal Robert Platek bare skrive en større check?

- Det er ikke noget med, at han bare skal skrive større checks hele tiden. Vores mål er at drive en sund fodboldklub. Vi skal øge alle de indtægtskilder, vi har. Det vil sige, at vi skal øge sponsorindtægterne, vi skal øge indtægterne på kampdage - vi skal have flere folk på tilskuerpladserne. Endelig har vi også nogle ambitioner i forhold til transferindtægter.

I forhold til sponsorindtægter – I kommer fra en forholdsvis lille by i Jylland og har vel ikke det samme sponsorgrundlag som klubber fra eksempelvis København, Aarhus og Aalborg. Hvad tænker du om det?

- Vi har nogle rigtig stærke sponsorer i dag, og det er vigtigt at pointere, men der er ingen tvivl om, at der er begrænsninger for, hvor meget vi kan anvende det her område i Sønderjylland til at få øget sponsoraterne. Derfor skal vi blandt andet kigge internationalt. Vi har et tæt samarbejde med Spezia og Casa Pia, og vi skal kigge på sponsorer, der kan arbejde på tværs af klubberne. Det er et stort fokus fremadrettet.

Forventer du, at der skal investeres en del i de kommende transfervinduer?

- Vi evaluerer hele tiden på vores hold, og hvor der måtte være mangler. Der er ikke nogen konkrete planer lige nu, men vi arbejder på det, og lige nu har vi fokus på de resterende kampe før julepausen.

Kan SønderjyskE på sigt blive en klub, der betaler et tocifret millionbeløb for en transfer?

- Jeg vil hellere sige, at vi skal sælge for et tocifret millionbeløb. Vi skal være rigtig dygtige til at finde talenter, udvikle dem og sælge dem videre. Lige nu er vi en klub, der ikke er tvunget til at sælge, og det er selvfølgelig en fordel, at vi ikke er presset, men kan sælge, når vi føler, at det er det rette.

I har solgt Julius Beck og Emil Holm til jeres venner fra Spezia. Forventer du flere salg til Spezia i fremtiden?

- Ja, potentielt. Vi vurderer fra sag til sag, hvad der giver mest mening for klubben, og jeg vil bestemt ikke afvise, at det kan give mening.

SønderjyskE har i sæsonens første 12 kampe blot formået at skrabe ni point sammen, og dermed ligger holdet aktuelt til nedrykning. Der er altså et stort overlevelsesarbejde, der skal gøres, før de store fremtidsplaner kan rulles ud.