Video : Tipsbladet
Superliga

Afviser ikke ny kontrakt: Set mærkeligere ting

FCM-anfører Henrik Dalsgaard har kontraktudløb efter denne sæson, og han er glad for den måde, han og klubben har håndteret månederne op til den afsked, der sandsynligvis snart kommer, samtidig med at han ikke helt lukker døren for at blive.

IKAST (Tipsbladet): FC Midtjyllands anfører Henrik Dalsgaard var i seneste spillerunde tilbage i FCM's startopstilling for første gang, siden han kort inde i 2024-åbningskampen mod Brøndby IF måtte udgå med en skade.

Forsvarsspilleren har været indskifter i måneden op til sidste søndags AGF-kamp, og meget tyder på, at det lige straks er slut for Dalsgaard og FC Midtjylland, da parternes samarbejde udløber 30. juni.

Der har ingen tilløb eller indikationer været på, at FC Midtjylland vil forlænge kontrakten, og i den specielle og usædvanlige situation, det er at have en anfører med kontraktudløb, er Henrik Dalsgaard glad for den måde, parterne har håndteret den lange afsked.

- Jeg vil tillade mig at rose mig selv. Jeg er jo ikke den type, der skaber alt muligt drama. Man ved, hvad man får af mig. Jeg er super-professionel, og det kommer jeg til at være indtil det sidste. Jeg går ikke og laver alle mulige dumme forstyrrelser bare for forstyrrelsernes skyld. Jeg har lagt det på hylden så tidligt som muligt, så jeg kunne holde det nødvendige fokus, siger Henrik Dalsgaard til Tipsbladet.

- Jeg synes, klubben viser respekt overfor mig og min position i truppen ved, at jeg er blevet ved med at være anfører. Det sætter jeg pris på, og det tror jeg også, mange af de andre spillere gør.

Klar til startplads
Konkurrenten Adam Gabriel har døjet med en skade, og da FC Midtjylland i forrige runde tabte hjemme til FC Nordsjælland, kom Henrik Dalsgaard ind efter en times spil, hvorefter FCM med mere direkte spil gik fra 0-3 til 2-3 i en hektisk slutfase.

Henrik Dalsgaard håber meget, cheftræner Thomas Thomasberg og trænerstaben ser hans vej i de sidste, afgørende uger af sæsonen, hvor FC Midtjylland spiller to vitale kampe søndag mod FC København og så weekenden efter mod Brøndby IF.

- Jeg håber på at spille en masse fodbold de kommende uger, så jeg kan vise mig frem for en masse andre klubber. Jeg vil rigtig gerne spille resten af kampene.

- Jeg synes, jeg for mange gange har set, at spillere med kontraktudløb stille og roligt bliver kørt ud på et sidespor. Og det er egentlig lidt mærkeligt, når man stadig har papir på hinanden. Når jeg er så professionel, hvorfor så ikke udnytte al den power rutine, jeg har. Det synes jeg sagtens, klubben kan bruge her i de sidste kampe, jeg tror da godt, vi kan bruge en spiller som mig, der har prøvet den her type kampe før, siger Henrik Dalsgaard.

Og så vil den tidligere landsholdsspiller ikke helt lukke døren for, at karrieren kan fortsætte i FC Midtjylland, selv om et stop er det klart mest sandsynlige scenarie. Men først skal der jagtes guld mod FC København og de resterende syv spillerunder derefter.

- Det er 100 procent planen.

- Og så har jeg da set mærkeligere ting i fodboldverdenen, end hvis FC Midtjylland skulle komme og sige, at de alligevel godt vil bygge videre mig og mit spil med en ny kontrakt, siger Henrik Dalsgaard.

Henrik Dalsgaard og FC Midtjylland spiller kampen mod FC København klokken 18 på søndag i Herning.