Video : Tipsbladet
Superliga

Afviste store tilbud: Derfor valgte jeg Brøndby

Rasmus Lauritsen sætter for første gang ord på skiftet til Brøndby IF i et stort interview med Tipsbladet. Du kan se interviewet i sin fulde længde i afspilleren over artiklen.

Tipsbladet i Portugal.

Brøndby IF skal vænne sig til en ny virkelighed i midterforsvaret, hvor man har sagt farvel til Andreas Maxsø og Sigurd Rosted. I stedet har man gået shopamok og hentet Rasmus Lauritsen og Frederik Winther til.

26-årige Rasmus Lauritsen vender hjem til dansk fodbold igen efter et udlandsophold i først IFK Norrköping. De seneste sæsoner har han brugt i Dinamo Zagreb, men nu var tiden inde til at vende snuden hjem.

I en skyggeplet på den solbeskinnede Algarve kyst fortæller han om, hvorfor det skulle være nu.

- Det er, fordi jeg søgte efter et sted, hvor jeg er tiltænkt en stor rolle på et hold med et højt niveau. Det er en topklub i Skandinavien, og det var omkring det niveau, som jeg søgte. Det må man sige, at jeg får her i Brøndby.

- Det spiller også en stor rolle, at Jesper er kommet til. Jeg har hørt rigtig meget godt om Jesper, og da jeg havde en snak med ham og 'CV', inden jeg kom til, der kunne jeg mærke, at han tiltænker mig en rolle. Han sætter pris på de kvaliteter, som jeg besidder.


Rasmus Lauritsen har i Dinamo Zagreb på den allerøverste hylde i Europa. Her er han i hovedstødsduel med Carlos Vinicius fra Tottenham tilbage i 2021.

Brøndby IF er lykkedes med lidt af et scoop ved at hente Rasmus Lauritsen retur. I løbet af januar blev Espanyol kædet sammen med danskeren, men de var langt fra den eneste eller største klub, som havde snøren ude.

- Der har været en del ting, som lød spændende. Der har været interesse, som også har smigret mig. Jeg tror også, at folk nogle gange tror, at fordi man er på et bestemt niveau, så vil der være en masse interesserede klubber.

- Dengang jeg skiftede til Dinamo var der også mange interesserede klubber, og det var det samme denne gang. Men når det handler om den der følelse af, at den købende klub rigtig gerne vil have en, og man selv gerne vil skifte, så var jeg ikke i tvivl om, at jeg gerne ville til Brøndby.

Skal det tolkes sådan, at større klubber end Brøndby har været interesseret, men hvor du så måske ville få en lidt mindre rolle end i Brøndby?

- Ja, det kan man godt. Jeg vil ikke sige, at jeg får en rolle i Brøndby. Jeg vil hellere sige, at jeg er tiltænkt en rolle, da jeg jo skal gøre mig fortjent til den. Der var noget forskelligt interesse, og der var også nogle steder, hvor jeg var tiltænkt en lidt anden rolle. Men det er det her jeg har brug for, siger Rasmus Lauritsen uden at ville komme bejlerne nærmere.

Har det nogensinde været på tale at vende hjem til FC Midtjylland?

- De har da rækket en hånd ud. Især for lidt tid siden, men det har ikke været noget, som har været tæt på at ske.

Rasmus Laurtisen fik sit store Superliga-gennembrud i Vejle Boldklub.

Snart kampklar
Rasmus Laurtisen kommer til Brøndby IF med et efterslæb, da det efterhånden er længe siden, at han har spillet 90 minutter. Derfor var han heller ikke en del af klubbens testkamp mod AIK.

Det er klart, at jeg mangler kampetræning. Jeg spillede ikke så meget til sidst. Det er tre måneder siden, at jeg spillede en kamp. Og det er fem måneder siden, jeg spillede 90 minutter. Så missede jeg opstarten, fordi jeg døjede med lidt småskader, og fordi det var planen, at jeg skulle videre.

Rasmus Lauritsen føler dog, at han er i rigtig gode hænder i Brøndby. Det giver ham de bedste forudsætninger for at være til Jesper Sørensens rådighed.

- Det kommer lige til at tage lidt tid, før jeg rammer topform. Men jeg kan ikke huske sidst, jeg har været så sulten og motiveret for at spille fodbold. Jeg tror, at den sult kommer til at kompensere for den manglende form. Så forhåbentlig går det bare hurtigt.

Rasmus Laurtisen har tidligere i sin karriere repræsenteret FC Midtjylland, Skive IK og Vejle Boldklub. 19 Superliga-kampe står 26-årige Rasmus Lauritsen noteret for. Det bliver formentlig til mange flere, da han har tegnet en kontrakt frem til 2027 med Brøndby IF.

I afspilleren ovenfor kan du se hele interviewet med Rasmus Lauritsen.