Video : Tipsbladet
Superliga

Agenter afviser blankt ballade med FCK-transfer

Over for Tipsbladet afviser Rodrigo Huescas agentfirma blankt, at man har overtrådt reglerne i forbindelse med mexicanerens skifte til FC København.

FC Københavns køb af mexicaneren Rodrigo Huescas, som er på plads, men endnu ikke offentliggjort af den danske Superliga-klub, har allerede fået et dramatisk efterspil.

Onsdag formiddag dansk tid har den sælgende mexicanske klub Cruz Azul meddelt, at man vil sagsøge agenterne Alejandro Garcia og Santiago Arbide fra agentifrmaet AmEro Sports Agency, som har repræsenteret Huescas i handlen med FC København.

Cruz Azul mener blandt andet, at højrebackens frikøbsklausul er blevet håndteret fejlagtigt af agenterne.

- Cruz Azul er en institution, der fremmer udviklingen og drømmene for dens spillere, særligt blandt vores ungdomsspillere. Institutionen vil dog ikke tillade, at eksterne agenturer, mellemmænd og tredjeparter med personlige interesser skader dens sportslige planlægning eller aktiver. 

- På den baggrund har klubben besluttet at tage øjeblikkelige retslige skridt mod de ansvarlige, efter at det igennem medierne er blevet meldt ud, at Rodrigo Huescas har forladt landet for at skifte til en klub i Europa, samtidig med, at det på usandfærdig og ondsindet vis er blevet påstået, at Cruz Azul har givet ham tilladelse til at skifte.

- Rodrigo Huescas' personlige beslutning om at tage afsked med Cruz Azul før tid og uden tilladelse reflekterer, at han og hans rådgivere agerer i ond tro i forbindelse med den påståede frikøbsklausul, som ikke håndteres på lovlig vis, skrev klubben i en pressemeddelelse onsdag morgen.

Tipsbladet har været i kontakt med Rodrigo Huescas agentfirma, hvor man tager søgsmålet fra Cruz Azul med ophøjet ro.

- Vi har noteret deres pressemeddelelse, men indtil videre har vi ikke hørt noget fra dem. Vi vil sandsynligvis give vores version, men ikke på nuværende tidspunkt. Jeg kan dog sige, at alt er forløbet efter reglerne, og de har ingen juridisk grund til at sagsøge os, siger Santiago Arbide til Tipsbladet på vegne ham selv og kollegaen Alejandro Garcia.

FC København har udløst Rodrigo Huescas frikøbsklausul på cirka 14 millioner kroner, og mexicaneren får en fem-årig aftale i den danske Superliga-klub.