• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Victor Risager

AGF-boss: Det var en meget stor nedsmeltning

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

AGF befandt sig i en stor nedsmeltning, da Jacob Nielsen tiltrådte i 2014.

Af Victor Risager

De seneste år har været gode for AGF, men da administrerende direktør Jacob Nielsen kom til klubben for godt syv år siden, så det noget anderledes ud. Det fortæller AGF-bossen om i et interview med B.T. Sport.

AGF har først og fremmest haft succes på banen i de seneste to år, hvor det er blevet til en tredje- og fjerdeplads i Superligaen. Samtidig kunne klubben tidligere på ugen præsentere et historisk overskud på hele 25,3 millioner kroner.

Det er noget af en forskel i forhold til 2014, hvor AGF netop var rykket ud af Superligaen, havde et underskud på knap 25 millioner og hyrede Jacob Nielsen.

- Da jeg kommer til AGF, er det en forretning, der er hårdt ramt med den tredje nedrykning på otte år. Det gør, at tilliden hos interessenter er væk. Så for at sige det direkte, så var det sponsormæssigt en meget stor nedsmeltning. Klubben mistede mange store partnere, da deres aftaler uheldigvis udløb samme tid som nedrykningen, fortæller Jacob Nielsen over for B.T. Sport.

Samtidig forklarer direktøren udvikling med en klar retning og hårdt arbejde fra mange mennesker.

AGF har dog stadig store ambitioner om at forbedre sig mere og udfordre klubberne i toppen af dansk fodbold, og som bestyrelsesformand Lars Fournais sagde i forbindelse med præsentationen af overskuddet:

- Vi holder den kurs, vi har udstukket, og vores sunde økonomi gør, at vi kan fortsætte med at styrke vores fundament både sportsligt og kommercielt og navigere efter vores vision om med tiden at etablere os blandt de bedste fodboldklubber i Skandinavien.

AGF forventer også et overskud i indeværende regnskabsår på mellem 0 og 20 millioner kroner. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020