• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

AGF præsenterer historisk millionoverskud

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Trods restriktioner lavede AGF over 25 millioner kroner i overskud i seneste sæson. Klubben forventer endnu et overskud for denne sæson.

Af Anders Dehn

For tredje år i træk laver AGF et tocifret millionoverskud. Denne gang endda større end de to foregående til sammen.

Klubben har netop udsendt årsregnskab for 2020/21, og det viser et plus på 25,3 millioner kroner. De to seneste år har det var på lige knap 12 og 11 millioner.

Omsætningen er blandt andet steget med 22 millioner kroner, hvilket ifølge AGF især kan forklares med, at nogle kampe fra 2019/20-sæsonen blev udskudt og først afviklet i regnskabsåret 2020/21. Det gælder eksempelvis nogle af kampene omkring sommeren 2020, hvor et vist antal tilskuere måtte komme på stadion.

Derudover er sponsorindtægterne steget en smule, mens AGF også tjente en skilling på de europæiske kvalifikationskampe, som førsteholdet spillede i efteråret 2020. Også salgene af Mustapha Bundu og Kasper Lunding har skæppet i kassen.

Alt sammen er det med til at skabe et historisk stort overskud.

- COVID-19 har gjort det til et udfordrende år, men deltagelse i mesterskabsspillet kombineret med betydelige transferindtægter og fortsat kommerciel fremgang har betydet, at vi kommer ud med det bedste resultat i koncernens historie – og for tredje år i træk kan notere et tocifret millionoverskud, siger bestyrelsesformand Lars Fournais.

- Vi holder den kurs, vi har udstukket, og vores sunde økonomi gør, at vi kan fortsætte med at styrke vores fundament både sportsligt og kommercielt og navigere efter vores vision om med tiden at etablere os blandt de bedste fodboldklubber i Skandinavien.

AGF forventer endnu et overskud i indeværende regnskabsår, som altså følger fodboldsæsonen, på mellem 0 og 20 millioner kroner i plus.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020