Video : Tipsbladet
Superliga

AGF-fan: Jeg synes ikke at AGF spiller god fodbold

Før pokalfinalen er Fanklubben er i debat om Silkeborg IF og AGF. De to klubber, der torsdag mødes i dansk fodbolds største enkeltstående kamp, spiller nemlig vidt forskelligt.

Der er ikke mange kilometer mellem de to byer Århus og Silkeborg, og den korte distance betyder meget for især torsdagens hjemmehold i pokalfinalen, Silkeborg IF.

For Aarhus er den store by. Det er den store klub med de mange mesterskaber og pokaltitler. Med flere fans. Det er storebror.

Og det forhold gør også, at AGF er den perfekte pokalfinalemodstander for Silkeborg, lyder det fra SIF-fan Jesper Koerstz Jensen.

- Det er det hold, Silkeborg helst vil slå i en pokalfinale. Det er der ingen tvivl om. Og det er jo, fordi vi ikke regner Midtjylland som et rigtigt hold på den måde. Men at kunne slå AGF i en pokalfinale vil være ubeskriveligt stort, ligesom det ville være ubeskreveligt ubærligt at tabe til dem.

- Der er alt på spil den her dag. Heldigvis har vi jo et ret godt tag på AGF, og det kommer altid bag på AGF-fans, når vi nævner det. Statistisk set plejer det at gå meget godt mod AGF, og det tør jeg næsten ikke sige, for hver gang Silkeborg går ind til en kamp som favoritter, så taber vi, siger Jesper Koerstz Jensen og sætter nogle flere ord på forholdet:

- Der er klart noget lillebror-storebror over det. Jeg har altid oplevet, at når vi har skullet møde AGF, har vi gået og snakket om det i 14 dage. Men mødte man en AGF-fan, var det sådan, "hvem er det, vi har søndag? Nå, det er Silkeborg. Det er fedt, så skal vi ikke så langt med bussen".

- Det har altid betydet enormt meget for os at slå AGF. Hvor AGF har koncentreret sig om Brøndby og andre klubber. En klassisk lillebror-storebror ting.

Anders Søgaard erkender, at Århus mest kigger mod hovedstadsområdet, når det kommer til rivaler, men der er alligevel noget, han misunder hos Silkeborg.

- Det kan jeg godt tilslutte mig. Ikke at det ikke er et opgør, der betyder noget, men som klub har man tit skelet mod Brøndby og FCK og AaB som de der lidt større klubber, men man kan sige, at de seneste år har Silkeborg taget nogle skridt i forhold til spillestil, og det kan man godt være misunderlig på, at de faktisk spiller noget flot fodbold.

Jeg kunne slet ikke se kunstgræs på Århus Stadion - det ville slet ikke passe til den klubs DNA, hvor det med at spille passioneret og fysisk duelpræget passer meget godt til AGF i en historisk kontekst med John Stampe til Stig Tøfting og nu Nicolai Poulsen og med Uwe Rösler ved roret.

Jesper Koerstz Jensen
Silkeborg IF-fan

Mener du ikke, at AGF spiller god fodbold?

- Nej, det synes jeg ikke, vi gør. Jeg synes ikke, vi spiller super flot fodbold, men man kan sige, at jeg tror, vi er heldige med at have en træner, der er ret dygtig taktisk og får det optimale ud af det hold, han har til rådighed.

- Han har formået at skabe resultater, hvis man lige ser bort fra de sidste runder i Superligaen. Ellers synes jeg faktisk, at han har gjort det bedre end forventet med det spillermateriale, der er til rådighed i den her sæson. Det kan man bestemt ikke klage over. Jeg klager heller ikke over, at de spiller, som de gør, men jeg kan jo konstatere, at Silkeborg spiller flottere og mere offensiv fodbold, end AGF gør.

Silkeborg-fan Jesper Koerstz Jensen ser noget symbolsk over den måde, de to klubber spiller på.

- Jeg synes personligt, at de spillestile, der er i de klubber, passer meget godt til klubbernes DNA. Jeg kunne slet ikke se kunstgræs på Århus Stadion - det ville slet ikke passe til den klubs DNA, hvor det med at spille passioneret og fysisk duelpræget passer meget godt til AGF i en historisk kontekst med John Stampe til Stig Tøfting og nu Nicolai Poulsen og med Uwe Rösler ved roret.

- Jeg synes, det passer godt med min historiske opfattelse af AGF. Det passer mig glimrende, at vi spiller teknisk pasningsfodbold i Silkeborg, siger Jesper Koerstz Jensen, der får opbakning af AGF-fan Anders Søgaard:

- Det er jeg enig i. Spillestilen passer godt til AGF og til Århus som by, som godt vil ses som en arbejderby, hvor vi kæmper for tingene, og hvor vi går med knopperne forrest, og det har AGF gjort i mange, mange år. Det er en dyd at få få hele stadion op at koge, hvis man får sat en solid tackling ind. Og det er også derfor, at Nicolai Poulsen er ekstremt elsket på Århus Stadion.

Der er pokalfinale på torsdag i et udsolgt Parken. Opgøret fløjtes i gang klokken 17.00.