Superliga Oliver Okstrøm

AGF-fans fortsætter boykot: Ikke logoet værdigt

Foto: Getty Images

Der bliver ingen sang eller andre stemningsskabende aktiviteter fra to store AGF-fangrupper mod FC Nordsjælland.

Af Oliver Okstrøm

Det har mildt sagt ikke været en herlig halvsæson for AGF, som siden begyndelsen af foråret er raslet ned i tabellen, og først i næstsidste runde sikrede de sig overlevelse. Det var tilmed ikke efter en sejr af dem selv, men fordi Vejle tabte.

Det udløste i den følgende kamp et stemningsboykot mod Viborg på udebane, og i sæsonens sidste kamp vil man videreføre det på hjemmebanen i den næste kamp mod FC Nordsjælland på lørdag. Det melder Nýsir Aarhus og Samlet for Aarhus i en fælles meddelelse på Facebook.

Der bliver beslutningen forklaret med, at man ikke er glad for den vej, som det går for deres hold.

- Forårssæsonen har været en katastrofe, med AGF som det klart dårligste hold i ligaen. Til trods for den ene pinlige indsats efter den anden, har holdet fået massiv opbakning rundt om i landet, hvor vi har givet alt, for at kæmpe os ud af krisen. Nu står vi i en situation, hvor overlevelse er sikret, hvorfor vi reagerer nu.

- Da kampen ikke har resultatmæssig betydning, vælger vi at boycotte hele kampen, for at vise vores utilfredshed med den retning klubben bevæger sig i. Derfor vil vi overvære kampen siddende, og uden sang eller de faste stemningsskabende aktiviteter.

- Det vi har været vidne til de seneste måneder, har på ingen måde været klubben, opbakningen, byen eller logoet værdigt, og vi føler det som vores pligt at kræve forandringer. Loyalitet overfor klubben er også at sige fra, når de der er udvalgt til at repræsentere den, ikke gør det på en måde, der må og skal kendetegne AGF.

Det bliver endvidere fastslået, at man ikke vil bestemme over, hvordan andre fans vil gøre på dagen. 

Samtidig understreges det i en kommentar, at man intet udestående har med cheftræner David Nielsen, og at han vil blive taget imod på samme måde lørdag, som i de år, som han har været i klubben.

Kritikken mod AGF er også noget, der er kommet fra den tidligere landsholdsspiller Thomas Gravesen, som kan ses i videoen øverst i artiklen.