AGF i Top 6: Der er ikke så meget at rafle om
Foto: Getty Images
Superliga

AGF i Top 6: Der er ikke så meget at rafle om

Uanset valget af afløser for David Nielsen skal AGF tilbage i Top 6 i næste sæson, vurderer Tipsbladets chefredaktør.

AGF slutter højst skuffende sæsonen 2021/22 på en tiendeplads.

Kun SønderjyskE og Vejle Boldklub har klaret sig dårligere, og havde sæsonen bare været få runder længere, kunne jorden have brændt under AGF i en grad, så man var endt tilbage i den 1. division, man senest spillede i i sæsonen 2014/15.

David Nielsen stopper i AGF, der dermed skal have ny cheftræner, men uanset en ny træners spillestil må målet for næste sæson være soleklart, vurderer Troels Bager Thøgersen, der er chefredaktør for den trykte udgave af Tipsbladet.

- Den ledelse, der sagde farvel til David Nielsen, mener, at AGF har et hold, der kan spille med om Top 6.

- Jeg ved ikke, om jeg er lige så sikker på det efter at have set AGF i denne sæson, men det er i hvert fald den analyse, vi hører.

- Dermed må kravet selvfølgelig også være, at man bevæger sig op i Top 6 igen, siger Troels Bager Thøgersen.

En håndfuld spillere har kontraktudløb til sommer, herunder Jon Dagur Thorsteinsson, der har meldt sit stop ud, og Mustapha Bundu (lejet i Anderlecht) og Jack Wilshere.

Der kan meget vel være lagt op til store udskiftninger i AGF, men det betyder ikke, at man dermed kan acceptere en blød mellemsæson i 2022/23.

- Jeg tror helt klart, der sker udskiftninger i truppen i løbet af sommeren. Der kan ende med at ske en hel del, det kan endda være, at det er uundgåeligt.

- Når man har Superligaens fjerdestørste budget, og det har AGF efter FC København, FC Midtjylland og Brøndby, er der heller ikke så meget at rafle om. Man skulle være endt i Top 6 i den sæson, vi går ud af nu, og man skal helt sikkert gøre det i den næste, siger Troels Bager Thøgersen.

Se hele analysen i videoen, der ligger i toppen af denne artikel.

Læs også vores bud på trænere, der kan afløse David Nielsen i AGF.