Video : Tipsbladet
Superliga

AGF jagter ny konkurrent: Jeg vil gerne spille

I sidste sæson overtog Bailey Peacock-Farrell posten i august, men Jesper Hansen er klar til at stå i denne sæson, også selv om AGF jagter en ny målmandsprofil.

ÅRHUS (Tipsbladet): Det har været et ganske særligt år for AGF-målmand Jesper Hansen.

Århusianerne blev treer i Superligaen for et år siden, efter man en kort overgang havde været i spil til guldet, og man spillede europæisk mod Club Brugge, solgte spillere for store millionbeløb og håbede på en ny sæson helt fremme i rækken.

Men 2023/24 blev også sæsonen, hvor Jesper Hansen mistede pladsen som førstemålmand, meget mod sin egen vilje.

Jeg vil selvfølgelig gerne spille. Det er jo det, jeg er her for og træner for

Jesper Hansen
Målmand i AGF

Lige nu er Jesper Hansen det oplagte valg i AGF's mål, da Bailey Peacock-Farrell er tilbage i Burnley efter lejeaftalen i Århus.

Men klubben med sportschef Stig Inge Bjørnebye i front forsøger at finde en ny målmandsprofil og har vist interesse for svenske Leopold Wahlstedt, som Tipsbladet berettede tidligere på måneden.

Jesper Hansen forlængede sin kontrakt i AGF med et år, da århusianerne var i medaljeslutspillet, og selv om AGF-ledelsens jagt på en ny målmand ikke er nogen hemmelighed, er Hansen 100 procent klar til at stå i den nye sæson.

- Jeg vil selvfølgelig gerne spille. Det er jo det, jeg er her for og træner for, siger Jesper Hansen til Tipsbladet.

- Jeg er jo også godt klar over situationen, at vi er to målmænd nu, efter Bailey har forladt klubben. Så må vi se, hvad der sker. Der kommer nok en konkurrent ind. Det går vi ud fra. Og så er det en ny konkurrencesituation. Sådan har det været gennem mange sæsoner efterhånden.

- Jeg er først og fremmest bare glad for at kunne fortsætte karrieren. Jeg elsker at være derude og træne i opstarten, jeg gør det med et stort smil og er glad for at være her, siger Jesper Hansen.

Har niveauet
Den 39-årige målmand er ud over et hav af kampe i Superligaen og ophold i Frankrig kendt for at tage træningen særdeles alvorligt, og AGF valgte altså at indgå en ny aftale med Hansen.

Veteranen bliver ikke gjort til det oplagte førstevalg ved at undlade at hente en ny, erfaren spiller til posten, men Hansen føler sig klar, hvis cheftræner Uwe Rösler peger på ham.

- Det blev til 14 kampe, så vidt jeg husker, det er en god tredjedel af kampene i Superligaen.

Foto: Alamy

- Det er fedt at kunne sige, at jeg kunne levere et fint stykke arbejde, da jeg kom ind. Det var ikke sådan, der var nogen bekymringer over, at jeg skulle ind og stå. Jeg fik at vide, at jeg var pointgivende, og jeg var overordnet set også godt tilfreds.

- Vi vandt kampe, jeg havde en rolle, en vigtig rolle i nogle kampe også. Og det tager jeg med mig ind i den nye sæson, siger Jesper Hansen.

Jesper Hansen har tidligere med et glimt i øjet talt om at fortsætte lige så længe som Gianluigi Buffon, og i første omgang har keeperen aftale til juni 2025, hvor han er 40 år.

Hvor længe han fortsætter, det kan Jesper Hansen ikke sige, men lysten driver værket, og den tidligere DM-vinder med FC Nordsjælland og FC Midtjylland føler, han har mere at bidrage med.

- Jeg tænker ikke mere over det end tidligere. Men jeg ved, at datoen rykker tættere og tættere på. Jeg mærker efter, om jeg har mit personlige drive, om jeg stadig kan lide at bidrage på og uden for banen. Og det kan jeg. Når jeg begynder at tænke, at det er ved at være tid til at stoppe, jamen så er det måske også tid, siger Jesper Hansen.

Den 39-årige målmand har spillet 454 kampe for AGF, FC Midtjylland, FC Nordsjælland og Lyngby, mens han i Frankrig har spillet for Évian og Bastia.