Video : Tipsbladet
Superliga

AGF klar til Brøndby: Ingen må sætte finger på os

AGF-cheftræner Uwe Rösler var særdeles tilfreds med den indsats, hans spillere tirsdag leverede i en overraskende sejr over guldkandidaten FC København.

ÅRHUS (Tipsbladet): Man skal ikke færdes mange minutter på AGF's træningsanlæg på Fredensvang med førsteholdet for at forvisse sig om, at cheftræner Uwe Rösler mener det alvorligt.

Lige så let, den tyske cheftræner har til smil og kvikke bemærkninger med et glimt i øjet, lige så skarp er han til at slå ned på manglende kvalitet.

Tirsdag aftens kamp mod FC Københavns var måske ikke perfekt med de chancer, FCK spillede sig frem til, men efter to måneder uden Superliga-sejr var både spillere og cheftræneren særdeles tilfredse med det, de sammen havde skruet sammen efter et slutspil, hvor AGF har haft gode perioder og gode halvlege parret op med masser af målgivende fejl og ineffektivt angrebsspil.

- Det er nemt at sige, at det var en dårlig periode i forhold til resultaterne, men vi er nødt til at sætte tingene i perspektiv, siger Uwe Rösler.

- Jeg sagde til spillerne, at jeg ikke vil have, at nogen kan sætte en finger på os og sætte spørgsmålstegn ved vores professionalisme eller appetit på spillet, eller at vi gør nogen tjenester, siger Uwe Rösler.

Og AGF's professionalisme var der ikke megen tvivl om tirsdag aften, hvor AGF slog til og bed hårdt, da FC København viste tydelige svaghedstegn efter Mads Emil Madsens hurtige udligning til 1-1 efter et kvarter.

- Jeg sagde før kampen i dag, at vi var nødt til at score flere mål end dem, for 1-0 var ikke nok mod FCK.

- Hele holdet stod op i dag, hele Danmark så kampen, og ingen kan sætte en finger på os, det er helt sikkert.

Og det betyder selvfølgelig også, at AGF på søndag kommer med fuld indsats mod Brøndby IF, noget flere af AGF's spillere også lagde vægt på efter sejren over FC København.

- Det er meget vigtigt for spillernes selvtillid. Nu vil vi gerne gøre det samme, som vi viste i dag, og så er der ferie. Det er meget vigtigt for mig, at vi går til [sommer]pausen med et godt momentum, så vi kommer tilbage med god energi. Vi skal arbejde ekstremt hårdt på at forbedre vores resultater, siger Uwe Rösler.

Ud over hattrick-skytten Mads Emil Madsen havde Bailey Peacock-Farrell i buret, Mikael Anderson, Gift Links og unge Luka Callø en god kamp på en aften, hvor meget altså endelig flaskede sig for et hårdtarbejdende AGF-mandskab.

AGF får den til den kommende sæson en markant forstærkning fra FC Midtjylland - læs mere om det her.