Foto: Getty Images
Superliga

AGF og Brøndby hædret for banen: Parken i bunden

Halvvejsstillingen giver FC Københavns græs i Parken en ordentlig lussing.

Efterårssæsonen er overstået, og der har været kåret den bedste spiller, som blev Brøndby Nicolai Vallys. Nu er turen kommet til den bedste bane i Superligaen, og her kan Brøndby også se sig selv i toppen.

Det viser Spillerforeningens opgørelse, som efter hver kamp har klubbernes anførere til at vurdere de baner, som de spiller på. 

Nu er man nået halvvejs igennem sæsonen, og med en max-score på 5 er både AGF og Brøndby endt på 4,5. Derefter kommer Viborg og FC Midtjylland lidt efter med 4,38 og 4,33 i vurdering.

Chef for spillerforenigens spillerrådgivning, den tidligere Brøndby-spiller Thomas Lindrup sætter i en pressemeddelse ord på, hvordan status er for banerne i landets bedste række.

- I flere klubber bliver der gjort en stor indsats for at give spillerne optimale forhold for at præstere. Og det kvitterer spillerne for. De gode bedømmelser og den tætte konkurrence vidner om, at vi sagtens kan have gode baner i Superligaen, hvis vi vil det. Der er både den vilje og faglighed, der skal til for at opnå dette, blandt landets groundsmen, siger Lindrup.

Som så ofte før er kunstgræsbanerne i bund, og han fortæller, at der har været en modstand mod kunstgræsset fra spillerne, men det er værd at bemærke, at Parken er på næstsidstepladsen.

- Det er bemærkelsesværdigt, at Parken ligger og roder rundt i den tunge ende af tabellen. For vi skal forvente os mere af Herrelandsholdets og de forsvarende danske mestres hjemmebane, der også lægger underlag til Champions League i år, siger han og fortsætter:

- Formanden for Groundman Association Denmark har kritiseret banen i Parken, vores landstræner har gjort det samme. Set i det lys er anførernes vurdering nok ikke så overraskende igen, lyder det fra Thomas Lindrup.

Stillingen over baner er som følger:

Ceres Park (AGF): 4,50
Brøndby Stadion (Brøndby IF): 4,50
Energi Viborg Arena (Viborg FF): 4,38
MCH Arena (FC Midtjylland): 4,33
Vejle Stadion (Vejle Boldklub): 4,00
Pro Ventilation Arena (Hvidovre IF): 3,86
Nature Energy Park (OB): 3,78
Lyngby Stadion (Lyngby Boldklub): 3,78
Cepheus Park Randers (Randers FC): 3,33
JYSK Park (Silkeborg IF): 2,67
Parken (F.C. København): 2,67
Right to Dream Park (FC Nordsjælland): 1,75