• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

AGF præsenterer stort millionoverskud

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Der er sorte tal på bundlinjen i AGF.

Af Ole Hoffskov

AGF A/S, som er selskabet bag Superliga-klubben AGF, kom ud af det sidste halvår af 2020 med et overskud på 21,1 millioner kroner før skat. Det oplyser selskabet tirsdag eftermiddag.

De sorte tal er en realitet, selv om coronakrisen har medført et stort tab i indtægter. 

Af halvårsrapporten fremgår det, at AGF i perioden havde 23,2 millioner kroner i transferindtægter, og det er især salget af Mustapha Bundu til Anderlecht, der er årsagen. 

Det fremgår desuden, at både omsætningen, personaleomkostninger og eksterne omkostninger er steget i forhold til samme periode sidste år. Omsætningen er blandt andet stedet på baggrund af øgede TV-indtægter.

AGF A/S forventer et overskud på mellem 15 og 30 millioner kroner for regnskabsåret 2020/2021. Usikkerheden skyldes coronakrisen. 

- For tredje regnskabsår i træk forventer vi et positivt resultat – og det skal endda ses i lyset af, at flere af vores kerneaktiviteter har været og fortsat er hårdt ramt af COVID-19 restriktionerne. Vi har dog været i stand til at tackle udfordringerne proaktivt, hvilket først og fremmest skyldes, at vi har en robust og bæredygtig forretningsmodel og en kompetent og hårdtarbejdende medarbejderstab, siger Jacob Nielsen, der er administrerende direktør i AGF, og tilføjer:

- Trods de betydelige begrænsninger, COVID-19 restriktionerne har medført, er det især værd at hæfte sig ved, at vi er lykkedes med at fastholde den kommercielle fremgang. Vi er taknemmelige og ydmyge overfor den opbakning, vores samarbejdspartnere viser os, og derfor er vi også glade for, at vi i juli 2020 kunne betale sportsligt tilbage med de første medaljer til klubben i 23 år.

- I indeværende sæson har vi også formået at skabe et godt udgangspunkt for os selv, og nu bliver opgaven i anden halvdel af regnskabsåret at holde fast i den positive udvikling både sportsligt og kommercielt. Det kræver hårdt arbejde over hele linjen og en fortsat ydmyg tilgang til opgaverne, ligesom vi også er afhængige af byens fortsatte opbakning, hvis vi skal indfri vores ambitioner.

AGF havde 31. december 2020 en egenkapital på 85,6 millioner kroner. 

-----
Se alt det bedste fodbold fra de største ligaer med YouTV - gratis prøvemåned

Superliga

Mere Superliga

Fokus