AGF slår FC Midtjylland i fantastisk topkamp

I en medrivende kamp vandt AGF med 4-3 ude over FC Midtjylland. AGF's Jon Thorsteinsson scorede hattrick.

FC Midtjylland og AGF bragede søndag aften sammen i 3F Superligaen, og i en helt forrygende kamp vandt gæsterne med 4-3 efter en scoring af angriberen Nicklas Helenius i overtiden.

AGF forærede FCM to scoringer i starten af anden halvleg, men gæsternes islænding Jon Thorsteinsson var storspillende og lavede tre mål for gæsterne, inden Helenius sikrede sejren.

Resultatet betyder, at FCM nu har otte point ned til FCK på andenpladsen, mens AGF ligger nummer tre med ni point ned til FC Nordsjælland og Brøndby.

FCM spiller i næste runde guldduel ude mod FCK. Der resterer syv runder i mesterskabsspillet.

Kampen startede i et højt tempo og med god intensitet. Der blev gået til den i tacklingerne og diskuteret højlydt, og kampens første scoring var heller ikke uden kontrovers.

FCM-backen Paulinho slog sig i en duel i eget felt og blev liggende. Der blev ikke dømt frispark, så AGF spillede videre, og til sidst kunne Jon Thorsteinsson score på et fladt indlæg.

Føringen holdt dog ikke mere end et par minutter, så fik FCM hjørnespark, hvor bolden endte hos Alexander Scholz, som hamrede bolden i nettet med en flot helflugter.

AGF var tæt på at komme foran kort før pausen, men FCM-målmand Jesper Hansen diskede op med en fornem redning og sørgede for 1-1 ved pausen.

I stedet for en pauseføring kom AGF helt skidt ud til anden halvleg, hvor der for alvor blev delt gaver ud af AGF-backen Alexander Munksgaard og kantspilleren Jakob Ankersen.

Først lagde Alexander Munksgaard bolden tilbage til en fri Ronnie Schwartz, så FCM-angriberen nemt kunne score, inden Jakob Ankersen scorede selvmål efter et hjørnespark.

Efter chokstarten kom AGF fint med i kampen igen, og med et kvarter igen fik holdet reduceret ved Jon Thorsteinsson, som trak ind i banen og sparkede bolden i mål.

Mindre end ti minutter før tid kom udligningen også, da Jon Thorsteinsson slap fri i feltet og sendte bolden i kassen tæt under mål, og i kampens overtid var islændingen i oplæggerens rolle.

Her fandt han Nicklas Helenius uden for feltet, og AGF-angriberens afrettede skud snød FCM-målmand Jesper Hansen og gik i nettet.