• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

AGF tæt på millionsalg af angriber

Foto: Jan Christensen/Getty Images

AGF meldes tæt på salg af angriber for 4,5 millioner kroner.

Af Ole Hoffskov

AGF kan snart gøre boet op efter købet af Dawid Kurminowski, og det trækker op til et lille milliontab for den århusianske Superliga-klub.

24-årige Dawid Kurminowski havde en dårlig første sæson i AGF, og derfor blev han for knap et år siden udlejet til Zaglebie Lubin i hjemlandet Polen, og her ventes han at blive.

Det polske medie Interia Sport skriver, at AGF er tæt på at sælge Dawid Kurminowski til Zaglebie Lubin for 600.000 euro, hvilket svarer til cirka 4,5 millioner kroner. AGF betalte 7,5 millioner for polakken i sommeren 2021, så Stig Inge Bjørnebye og Co. ender med et tab, men dog et overkommeligt et af slagsen.

4,5 millioner kroner svarer angiveligt til den købsoption, Zaglebie Lubin har på AGF-angriberen.

Dawid Kurminowski er noteret for 33 AGF-kampe med tre scoringer til følge. Han havde svært ved at spille sig på holdet i Aarhus under David Nielsen, hvorfor langt de fleste af hans 33 kampe er meget korte indhop.

I Zaglebie Lubin er det gået noget bedre i denne sæson, og det er grunden til, at klubben nu vil købe ham fri af AGF. Dawid Kurminowski har scoret fire mål i 14 kampe og har især den seneste måneds tid vist gode takter, efter han er vendt tilbage fra en skade. 

Lander Zaglebie Lubin Dawid Kurminowski for et beløb i omegnen af 4,5 millioner, gør det angriberen til en af de største handler i den polske klubs historie.