• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

AGF-udmelding: Storaktionær ejer nu mere end 15%

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Storaktionær øger sin aktieandel i AGF, fremgår det af en meddelelse.

Af Kenneth Jensen

Han er bestyrelsesmedlem i AGF A/S, og nu kan Nørkjær Larsen-ejer Kim Larsen efterhånden også kalde sig for storinvestor i den aarhusianske klub.

Af en meddelelse til Fondsbørsen fremgår det, at Nørkjær Larsen Holding ApS har købt aktier i AGF A/S for næsten 900.000 kroner, og selskabet øger dermed andelen af stemmerettighederne i fodboldklubben. Købet er foretaget i torsdags.

Da Kim Larsen er en ledende medarbejder i AGF A/S skal en sådan transaktion indberettes, og det har AGF således også gjort.

Klubben meddeler i en anden besked til fondsbørsen, at Nørkjær Larsen Holding ApS nu har over 15 procent af de samlede stemmerettigheder i AGF A/S.

AGF er fortsat på lokale hænder, da Hans Vestergaard er den største aktionær i klubben. Ifølge Aarhus Stiftstidende har han omkring 25 procent af aktierne i AGF A/S. Herefter følger Kim Larsen med de lidt mere end 15 procent, mens også Jens Ole Svinth Suhr og Henning Norup sidder på større bidder, der sikrer de fire en samlet aktiemajoritet.

Den aarhusianske klub er i en god periode, hvor man formår at sælge spillere for større beløb end tidligere, og hvor man samtidig selv investerer mere i truppen end tidligere. AGF har derudover fået et bedre fundament på plads, så man er et af de hold, der af og til kan true den absolutte top i Superligaen.

Med fortsatte investeringer kan AGF på sigt måske endda spille med om et mesterskab. 

AGF-aktien lukkede i 0,6 pr. aktie, da markedet lukkede mandag.