Video : Tipsbladet
Superliga

AIK på rov: Køber forsvarsspiller i FC Midtjylland

Mads Døhr Thychosen er skiftet til AIK.

AIK har været på rov i FC Midtjylland.

Den svenske klub, der lige har sagt farvel til Viktor Fischer, har hentet Mads Døhr Thychosen i FC Midtjylland.

Det fremgår af FCM's hjemmeside.

Mads Døhr Thychosen har fået en kontrakt, der løber frem til og med 2025-sæsonen, og dermed skal han prøve kræfter med den bedste svenske række efter en stribe år i Superligaen.

- Mads er en dygtig og moden fodboldspiller. Han er en hårdtarbejdende vindertype, som vi har haft stor glæde af både på og uden for banen. Han har været højt værdsat i hele klubben, lyder det fra sportschef Svend Graversen, der også siger:

- Det har været et ønske fra Mads at prøve noget nyt, og vi har fundet en god løsning med AIK. Vi ønsker ham alt det bedste fremover.

Backen, 26 år, har spillet i FC Midtjylland af flere omgange. Først da han fik sit gennembrud, inden han blev solgt til FC Nordsjælland.

Så kom han tilbage til FCM i januar 2022 som en del af en handel, der sendte Mads Kristian Hansen til FC Nordsjælland. Nu forlader han så klubben igen.

- Jeg har været sindssygt glad for at være i Midtjylland, og kunne også godt have set mig fortsætte. Men jeg har også lyst til at prøve noget nyt og andet end Superligaen, hvor der nu er kommet en spændende mulighed fra en stor klub i Sverige, siger Thychosen.

Thychosen er en pålidelig back, som man kan stole på, og så kan han også spille midtstopper i et tremandsforsvar, men han har ikke helt formået at hæve niveauet i FCM's bagkæde.

Den tidligere U-landsholdsspiller fik debut i Superligaen for Vejle - det er 10 år siden. Gennembruddet som Superliga-spiller kom,, da den tidligere angriber var udlejet fra FCM til AC Horsens og blev omskolet til højre back under Bo Henriksen i Horsens.

I sidste sæson spillede Thychosen 39 gange for FCM.