• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Troels Bager Thøgersen

All-in: 2021-gruppespil er altafgørende for FCK

Foto: Getty Images

Formand Bo Rygaards stop ændrer ikke på, at et Europa-gruppespil er altafgørende for FC København i 2021.

Af Troels Bager Thøgersen

Der blev løftet øjenbryn i Fodbolddanmark, da det tirsdag morgen kom frem, at Parken Sport & Entertainments formand Bo Rygaard stopper til april.

Bo Rygaard henviser til arbejdsmængden i en forklaring på stoppet som formand og kommer til at fortsætte som rådgiver, men timingen vækker opsigt få dage før, at koncernens årsregnskab for 2020 bliver præsenteret.

For fodbolddelen af selskabet ændrer formandens snarlige stop dog ikke på det altoverskyggende mål for 2020.

Med to pladser i Champions League-kvalifikationen fra Superligaen er mulighederne for at nå et europæisk gruppespil stærkere, end de har været i adskillige sæsoner, og det er tæt på en finansiel nødvendighed, at FCK når enten Champions League-gruppespil eller det plaster på såret, som en tur i Europa League vil være.

- Hvis de kommer i Champions League-gruppespil, kan det med et trylleslag betale underskuddet i 2020, og en kvalifikation til gruppespil i Europa League vil bidrage rigtigt godt. Kvalifikationsrunderne bliver man ikke nødvendigvis rig af. Bo Rygaards stop ændrer ikke vigtigheden af et gruppespil, siger Jesper Jørgensen, der er partner og økonom ved Deloitte.

Sommerhuse skal sælges
Efter meddelelsen om Bo Rygaards stop venter Jesper Jørgensen med spænding på det årsregnskab, Parken Sport&Entertainment præsenterer senere på ugen.

- Det er selvfølgelig en streg i regningen, at de skal finansiere et underskud på 300 millioner kroner, da både Lalandia og fodbolden lider under COVID-19, siger Jesper Jørgensen til tipsbladet.dk.

- Deres upside kommer i form af salget af 440 huse i Søndervig, og som det danske sommerhusmarked er, bliver de givet solgt, og der kommer penge i kassen, siger Jesper Jørgensen.

- Hvor stor fortjenesten på husene bliver, får vi måske en pejling af, når de fredag offentliggør årsrapporten for 2020 og forventningerne til 2021.

Parken Sport & Entertainment meddelte i november, at man forventer et underskud på 280 til 310 millioner kroner for 2020.

CL og ny Europa-turnering
FC Københavns spillerbudget og forbrug er højere end nogensinde, ikke mindst efter fyringen af Ståle Solbakken i begyndelsen af oktober 2020, den efterfølgende ansættelse af Jess Thorup og farvel til løntunge spillere såvel som nye aftaler i januar.

Superligaens mesterhold træder til august ind i sidste kvalifikationsrunde til Champions League og har dermed kun to playoffkampe, før man enten ryger i Champions League-gruppespillet eller direkte i Europa League-gruppespillet i tilfælde af et playoff-nederlag.

Sølvvinderen kommer i det meget svære League Path i Champions League-kvalifikationen, hvor man spiller tre runder mod særdeles stærkere toere og treere fra større ligaer end Superligaen.

Til sommer indføres desuden den nye UEFA Conference League, en ekstra Europa-turnering niveauet under Europa League, hvor præmiepengene forventes at ligge i lejet 20-30 millioner kroner.

Læs videre her, hvor Bo Rygaard forklarer sit stop i Parken Sport & Entertainment.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus