• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Martin Davidsen

Allan Gaarde smiler og græder over successalg

Allan Gaarde smiler og græder over successalg
Illustration

Allan Gaarde kalder salget af Nicklas Helenius en succeshistorie, men medgiver, at AaB er svækket forud for den kommende sæson.

Af Martin Davidsen

AaB har tirsdag eftermiddag sagt endeligt farvel til Nicklas Helenius, der skifter øjeblikkeligt til Aston Villa i den engelske Premier League. 

For den nytiltrådte sportsdirektør Allan Gaarde er der tale om en succeshistorie, selvom AaB bliver sportsligt svækket. 

- Sportsligt siger vi farvel til vores topscorer gennem to sæsoner, så det er selvfølgelig et markant tab, hvis vi kigger på målstatistikken. Men det er også et tegn på, at vi gør noget rigtigt i AaB i forhold til vores talentarbejde. Nicklas kom her til som 12-årig og har været igennem systemet, og det er også et tegn på, at spillere kan komme hertil og komme videre.

- Vi står ikke i vejen for spillere, og Nicklas er den fjerde unge nordjyde, vi sender af sted til en god klub på kort tid. Lucas Andersen, Jakob Barrett Laursen og Thomas Enevoldsen er de andre, så der er en trend, der viser, at vi er dygtige til det her, siger Allan Gaarde til tipsbladet.dk. 

Han medgiver dog, at tabet af Nicklas Helenius også gør ondt. 

- Det er helt klart en succeshistorie, men det er logisk, at det gør ondt at miste en spiller, der har scoret 30 mål i løbet af de seneste to sæsoner. Men Nicklas havde kun et år tilbage af sin kontrakt, så skulle vi have noget økonomi ud af det, var det nu. Spørger du direkte, vil jeg sige, at jeg græder med det ene øje, men smiler med det andet, lyder det fra Allan Gaarde.

Sportsdirektøren lægger ikke skjul på, at AaB nu er på jagt efter en angriber. 

- Det er vi, selvom vi ikke er i nærheden af at være konkrete. Vi har gennem et stykke tid gjort et godt forarbejde i forhold til at finde en ny spiller. Jeg vil sige, at vi har fire gode angribere, og jeg har stor tiltro til dem, men vi skal heller ikke være naive. Hvis vi kommer til at gøre det godt i Europa, venter der også mange kampe til vores ikke så brede trup, så det er en prioritet at finde en ny målscorer til holdet, siger Allan Gaarde. 

Det bliver nu ikke nogen let opgave at finde en afløser for Nicklas Helenius. 

- Vi kigger ikke nogen bestemte steder, men det er ikke verdens letteste opgave. Jeg tror ikke, at der findes en klub i Europa, der ikke kunne tænke sig en ny angriber. Men jeg er trods alt glad for, at vi har ordnet salget tidligt, så vi har tid til at være grundige og finde den rigtige. Vores økonomi gør, at vi ikke har så mange skud i bøssen, så vi skal gerne ramme rigtigt, selvom der ikke findes nogen garantier, siger Allan Gaarde.