Superliga

Alle elsker den nye FCM-rigmand

Den kommende FCM-investor, Shrinivas Dempo, er rig, fodboldelsker og kæmper for sporten i Indien. Og folk elsker ham for det.

Den indiske rigmand Shrinivas Dempo har fundet vej til overskrifterne i den danske presse på grund af sin interesse i at investere i FC Midtjylland.

Men det er ikke kun her i landet, at den 42-årige forretningsmand vækker opsigt. Hans kamp for at professionalisere indisk fodbold og på længere sigt skabe et landshold, som kan deltage ved VM, er et usædvanligt projekt i et land, hvor cricket er den mest populære - og succesfulde - sport.

- Han er en af de rigeste forretningsmænd i Indien, men i modsætning til
andre er han interesseret i at investere i fodbold, hvor de andre går
efter cricket. Han kunne have købt hvilket som helst hold i
cricket-ligaen, men det gjorde han ikke, siger Kashinath Bhattacharjee fra Calcutta-avisen

Aajkaal

til

Tipsbladet

.

Ifølge tv-kanalen

Goa 365

rangerer Shrinivas Dempo på top 50 over de mest indflydelsesrige personer i den indiske sportsverden. En indflydelse som kun kan blive større, lyder vurderingen fra Jovito Lopes, sportsredaktør på avisen

The Times of India

.

- Han har et rigtig godt image, og så elsker han fodbold. Han er ung, dynamisk og har en ny vision for indisk fodbold. Det er noget, der har fået folk til at elske ham. De vil have ham frem på fodboldscenen, fortæller Jovito Lopes, som bliver bakket op af sportsjournalist Marcus Mergulhao fra avisen

Herald

.

- Shrinivas Dempo er en af de få personer, som alle kan lide. Der kan kun være få personer, der har noget ondt at sige om ham. Jeg har aldrig hørt noget i den retning, siger Marcus Mergulhao.

Den 42-årige fodbold-investor ejer de indiske mestre, Dempo Sports Club, som skal nyde godt af FC Midtjyllands know-how i forbindelse med talentudvikling og etablering af fodboldakademier.

For to måneder siden indviede han et nyt klubhus til holdet med styrketræningslokaler og fysioterapi-klinik. Planerne om et topmoderne stadion er allerede i fuld gang. Penene kommer fra det familieimperium, han har overtaget fra sin far.

Læs hele historien om Shrinivas Dempo i Tipsbladet Indsigt, som er på gaden nu. Du kan også spare turen til kiosken og læse avisen direkte på din computer – klik her!