• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Oliver Okstrøm

Alm gør det altid: Derfor spiller vi træningskampe

Foto: Getty Images

OB-spillerne har ikke bare kunne tage på ferie eller nøjes med træning på det seneste.

Af Oliver Okstrøm

OB havde frem mod Superligaens vinterpause sat en række kampe sammen med mange point til følge - og selvom ligaen nu står stille, så har de alligevel spillet tre træningskampe.

For cheftræner Andreas Alm er der en helt klar årsag til det. Det fortæller han om i et interview på fynboernes hjemmeside.

- I Sverige har jeg altid valgt at spille træningskampe, når vi har stoppet turneringen i november. Så har vi fortsat og har spillet 2-3 træningskampe, hvor vi har prøvet at spille mod de hold, som er på vej op i systemet, og som har en spændende taktisk fleksibilitet, som vi kunne møde, siger han og fortsætter:

- I min verden så er der mange spillere, som synes, det er fedt at spille kampe i stedet for at træne i tre uger. Vi spiller træningskampene for at blive bedre til fodbold. Træningskampe er også træning, og vi træner for at skulle spille kamp, lyder det fra Andreas Alm.

Han peger desuden på, at de fik 13 spillere ind i det seneste transfervindue, og derfor betyder al kamptræning noget for dem. Derudover er der også mulighed for at teste nogle taktiske elementer.

- Vi prøver i visse tilfælde at være lidt mere ekstreme i vores pres, men også at tage lidt større risiko offensivt og tage nogle ekstra løb og nogle ekstra spillere med i angreb. Vi prøvede det i Nordsjælland, og vi synes, at vi havde 60 minutter, som var virkeligt gode, fortæller OB-træneren.

OB spillede torsdag deres sidste træningskamp, hvor de slog Lyngby med 2-1. Forinden har man slået FC Nordsjælland med 2-1 og FC Helsingør med 3-2.

Senest har den tidligere landsholdsangriber Nicolai Jørgensen været ude og fortælle om, at han har været i dialog med OB. Læs mere om det her.