Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

Alt om FC København: Hævnens time er kommet

Tipsbladet.dk ser frem mod sæsonstarten i Superligaen med fokus på hvert enkelt hold. Denne gang FC København.

Tipsbladet.dk ser frem mod sæsonstarten i Superligaen med fokus på hvert enkelt hold.

Denne gang FC København.

Transfers:
Ind:
Kamil Wilczek (Göztepe)
Alexander Hjælmhof (egne rækker)

Ud:
Michael Lüftner (Omonia Nicosia, lejeaftale)
Uros Matic (Qarabag)
Dame N'Doye (kontraktudløb)
Sotirios Papagiannopoulos (AIK)

Træningskampe:
FC København - Silkeborg IF 1-3
11. september: FC København - Lyngby Boldklub

Bud på idealopstilling 4-4-2: Johnsson - Varela, Bjelland, Nelsson, Boilesen - Biel, Zeca, Falk, Fischer - Wind, Wilczek

Status:
FC København vandt sølv i den forgangne sæson, men i FCK-termer er det ikke den rette formulering. Ståle Solbakkens mandskab tabte mesterskabet. Enhver sæson, hvor FC København ikke løber med guldet, er i udgangspunktet en skuffelse. Til gengæld går FCK ind til den nye sæson med et fremragende afsæt fra Europa League, hvor holdet nåede hele vejen til kvartfinalen og bestemt døde med støvlerne på mod Manchester United. Det mest opsigtsvækkende i sommerpausen har uden tvivl været tilgangen af Brøndbys tidligere anfører Kamil Wilczek. Desuden krydser Ståle Solbakken fingre for, at de skadede spiller kommer tilbage, og at ingen nye tager deres plads på lazarettet.

Styrker:
Et godt fodbold defineres i høj grad af spillerne fra 12 til 18, og FC København har en bredde i truppen, der er uden sidestykke i Superligaen. Har Ståle Solbakken en skadesfri trup til rådighed, kan han fylde udskiftningsbænken op med tidligere eller nuværende landsholdsspillere, og den bredde er i en liga for sig. 

Svagheder:
Jævnfør ovenstående er det naturligvis kun en styrke at have en bred trup, hvis spillerne også er til rådighed, og FC København har de seneste sæsoner været ramt af et sandt skadeshelvede. FCK er selv nået frem til den konklusion, at det næppe er tilfældigt hver gang, og derfor er der også blevet skiftet ud i den fysiske stab op til den kommende sæson. Det har været en kæmpe akilleshæl for FCK, at så mange spillere har døjet med fysikken.

Han bliver vigtig:
I en trup, hvor mange spillere konstant bliver skadet, har Victor Nelsson vist, at han er slidstærk. Midtstopperen var én af de spillere på verdensplan, der spillede flest minutter i den forgangne sæson, og han får en absolut nøglerolle i den kommende sæson. Foruden Nelsson er Ragnar Sigurdsson og Andreas Bjelland aktuelt de eneste øvrige midtstoppere i FCK, og det er spillere, der helt sikkert vil have brug for pauser undervejs. Det ligner en ny sæson, hvor Victor Nelsson må indstille sig på at spille et hav af kampe.

Hold øje med:
Mikkel Kaufmann skal blive spænende at følge. Det er en spiller, der er hentet ind til fremtiden, så hvis alle mand er klar, er det næppe Kaufmann, der vil starte mange kampe. Alligevel handler det om at fastholde udviklingen, og det skal blive interessant at se, hvilken rolle Kaufmann får, og hvordan han klarer sin første hele sæson som FCK-spiller. 

Spørgsmålstegnet:
Bliver Kamil Wilczek den samme profil i FC København, som han var i Brøndby IF? Angriberen kender den danske liga ud og ind, og han har bedre medspillere omkring sig i FC København, så umiddelbart ligner Kamil Wilczek en stensikker gevinst, men så sort og hvid er fodboldens verden meget sjældent. Utrolig mange øjne vil hvile på den tidligere Brøndby-anfører.

Premiere:
OB - FC København, søndag den 13. september klokken 18.00.

Statistik fra sæsonen 2019/2020: