• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Alt om FC Nordsjælland: Er det næste kuld talenter gode nok?

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Tipsbladet.dk ser frem mod sæsonstarten i Superligaen med fokus på hvert enkelt hold. Denne gang FC Nordsjælland.

Af Ole Hoffskov

Tipsbladet.dk ser frem mod sæsonstarten i Superligaen med fokus på hvert enkelt hold.

Denne gang FC Nordsjælland.

Transfers:
Ind:
Daniel Svensson (Brommapojkarna)
Godsway Donyoh (Dynamo Dresden, lejeaftale retur)
Andreas Rædergård Schjelderup (Bodø/Glimt)
Martin Vantruba (Slavia Prag, lejeaftale)

Ud:
Nicolai Larsen (Guingamp)
Abdul Mumin (Vitoria Guimaraes)
Mikkel Damsgaard (Sampdoria)
Mohammed Kudus (AFC Ajax)
Gideon Mensah (Varbergs BoIS)
Lucas Bøje-Larsen (Hillerød, lejeaftale)

Træningskampe:
FC Nordsjælland - HB Køge 5-4
FC Nordsjælland - Vejle Boldklub 1-3
5. september: FC Nordsjælland - AGF
7. september: FC Nordsjælland AGF

Bud på idealopstilling (4-3-3): Vindahl - Thychosen, Hansen, Jenssen, Mesik - Diomande, Kofod, Christensen - Atanga, Rygaard, Kamaldeen

Status:
Siden mesterskabsspillet blev indført, har FC Nordsjælland været med alle fire gange, men det har været som rene statister undtagen i 2017/18-sæsonen, hvor Kasper Hjulmand førte holdet til bronze. Det ændrer dog ikke på, at FCN hvert år kan stemple sæsonen som godkendt. Op til den kommende sæson er der sket den sædvanlige udskiftning i spillertruppen, og der er sagt farvel til bærende kræfter som Nicolai Larsen og Abdul Mumin og selvfølgelig ikke mindst Mohammed Kudus og Mikkel Damsgaard.

Styrker:
På sine bedste dage spiller FC Nordsjælland nok det smukkeste fodbold i Superligaen, men det er ikke nødvendigvis en styrke i sig selv. At FC Nordsjælland har et fuldstændig klokkeklart koncept, som alle i klubben kender til fingerspidserne, er til gengæld en kæmpe fordel. Alle trækker i samme retning på- og udenfor banen, og det har gjort FCN til en klub, hvor der altid er ro på tingene, og samtidig er presset fra omverdenen ikke særlig stor. 

Svagheder:
FC Nordsjælland er blevet en top seks-klub, fordi holdet er dygtig til at slå de mandskaber, der på papiret er dårligere end dem selv. Mod topholdene har Flemming Pedersens mandskab det meget vanskeligt, og det er også årsagen til, at mesterskabsspillet ofte bliver en fesen omgang. I sidste sæson spillede FC Nordsjælland tilsammen 16 - 17 hvis man medregner pokalen - kampe mod FC Midtjylland, FC København, AGF og Brøndby IF, og Farum-klubben vandt ikke en eneste af dem. Det er en kode, holdet skal have knækket. 

Han bliver vigtig:
FC Nordsjællands vel nok to dygtigste spillere, Mohammed Kudus og Mikkel Damsgaard, er væk, så nu må andre træde til. Tiden er inde for Magnus Kofod Andersen til at tage skridtet fra "dygtig Superliga-spiller" til en profil i ligaen. Trods sine bare 21 år har Magnus Kofod Andersen allerede spillet 100 Superliga-kampe, og han skal gå forrest i den kommende sæson. Det indebærer blandt andet, at han skal til at lave nogle flere mål.

Hold øje med:
Ivan Mesik bliver spændende at følge. Den slovakiske forsvarsspiller, der sparker med begge ben, tittede frem mod slutningen af foråret, og han kan meget vel få en bærende rolle i den kommende sæson. Der er masser af potentiale i Mesik, og det er samtidig en spiller, Flemming Pedersen kan bruge på flere pladser. Også Kamaldeen Sulemana bliver meget interessant at følge. 

Spørgsmålstegnet:
Hvad er der på vej fra FC Nordsjællands to akademier? Det er mere eller mindre det samme spørgsmål, man stiller hvert år på denne tid. Også i den aktuelle sommerpause har FC Nordsjælland forfremmet en række talenter, og de plejer at være lige så gode, som de er ukendte for stort set alle, der ikke har en daglig gang i FC Nordsjælland. Én eller flere af FCN's nyankomne talenter skal nok få os til at tabe kæben - spørgsmålet er bare hvem.

Premiere:
Brøndby IF - FC Nordsjælland, søndag den 13. september klokken 16.00.

Statistik fra sæsonen 2019/2020:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020