Alt om FCK: Er der mere i ham, eller er det slut?
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

Alt om FCK: Er der mere i ham, eller er det slut?

Superligaen er snart tilbage, og det er tid til at se nærmere på de 12 hold. Her er det de forsvarende mestre fra FC København.

Tipsbladet ser frem mod sæsonstarten i Superligaen og har fokus på hvert af de 12 hold. Vi gennemgår styrker og svagheder og ser nærmere på, hvordan klubberne står forud for sæsonstarten

Denne gang FC København:

Transfers:
Ind:
Luther Singh (GD Chaves, lejeaftale retur)
Orri Oskarsson (Sønderjyske, lejeaftale retur)
Daniel Haarbo (FC Helsingør, lejeaftale retur)
Jordan Larsson (Schalke 04)

Ud:
Marko Stamenic (Røde Stjerne)
Karl-Johan Johnsson (kontraktudløb)
Carlos Zeca (Panathinaikos)
Mohamed Daramy (AFC Ajax, lejeaftale reutr)
Mikkel Kaufmann (Union Berlin)

Træningskampe:
FC København - Silkeborg IF (2-1)
FC København - Schalke 04 (2-0)
FC København - Viktoria Plzen (2-3)

Bud på idealopstilling (4-3-3):
Kamil Grabara - Elias Jelert, David Khocholava, Denis Vavro, Christian Sørensen - Lukas Lerager, Rasmus Falk, Viktor Claesson - Jordan Larsson, Andreas Cornelius, Diogo Goncalves.

Status:
I skrivende stund har FC København med sikkerhed ikke handlet færdigt, så endelig status kan man ikke gøre over de danske mestre, men indtil videre er det mest nævneværdige, at Mohamed Daramy ikke længere er i klubben. Det var naturligvis ventet, men han bliver svær at erstatte. Derudover har man sikret sig Jordan Larsson på en permanent aftale, hvilket kan vise sig at blive en genistreg, da han viste lovende takter mod slutningen af foråret. Hákon Arnar Haraldsson er meget snart på vej den anden vej.

Styrker:
Superligaens bedste målmand har reddet FC København gang på gang, og man skal aldrig undervurdere, hvor meget Kamil Grabara betyder for "Løverne". Det er én af de positioner, hvor det er allervigtigst at være bedst besat, og det er FC København i Superligaen. Bekymringen er naturligvis, at Grabara bliver solgt. 

Svagheder:
FC København havde i perioder i sidste sæson vanskeligt ved at skabe chancer mod hold, der stod dybt i banen, og det er bekymrende, for det gør mange hold selvsagt mod Jacob Neestrups mandskab. FCK kan håbe, at det i den forbindelse vil gavne, hvis Andreas Cornelius kommer tilbage i topform, da man kan spille noget mere direkte med ham i frontlinjen, men under alle omstændigheder er det et punkt, hvor FC København skal forbedre sig. Det har til tider været for let at holde "Løverne" i skak.

Han bliver vigtig:
Flere af de største stjerner kan stå foran en transfer, men Viktor Claesson ser ud til at blive i FC København i en årrække, og anføreren kan meget vel blive fremtidens hjørnesten i hovedstadsklubben. Svenskeren har masser af rutine, og han har en evne til at slå til i de allerstørste kampe. 

Hold øje med:
Orri Oskarsson er tilbage i FC København efter et lejeophold i Sønderjyske, og skulle man have glemt det, skød islændingen U19-Ligaen sønder og sammen for godt et år siden. Han er en uhyre spændende angriber, som helt sikkert får chancen i FC København på et eller andet tidspunkt. 

Spørgsmålstegnet:
Hvad så, Andreas Cornelius? Efter en skrækkelig sæson krydser FCK-tilhængerne fingre for, at alle skadesproblemerne er et overstået kapitel, og at Cornelius kan blive den stjerne, alle forventer, han skal være. Har Andreas Cornelius bare været ekstremt uheldig, eller har han alvorlige fysiske problemer - så alvorlige, at det måske er slut? Det er ikke bare ét af FC Københavns største spørgsmålstegn, men hele Superligaens. 

Premiere:
Lyngby Boldklub - FC København, lørdag den 22. juli klokken 16.00. 

Statistik fra sæsonen 2022/2023: