Foto: IMAGO
Superliga

Bliver han genfødt i Superligaen?

På fredag vender Superligaen tilbage fra vinterhi, og det er derfor blevet tid til at sætte de 12 hold under lup. Her er Lyngby BK.

Transfers: 
Ind: 
David Jensen (Istanbulspor)
Enock Kofi Otoo (FC Nordsjælland)
Gustav Fraulo (CD Mafra)
Lucas Lissens (Anderlecht)
Nikolai Baden Frederiksen (Vitesse)

Ud: 
Sanders Ngabo (Philadelphia Union)
Mads Kikkenborg (Anderlecht)
Marc Muniesa (Al-Shahania)

Træningskampe:
Næstved - Lyngby 2-4
Lyngby - Hillerød 3-1
Lyngby - IFK Nörrköping 4-1
Veres-Rivne - Lyngby 0-0
HamKam - Lyngby x-x
Lyngby - Oleksandriya x-x

Bud på idealopstilling (3-5-2):
David Jensen - Pascal Gregor, Magnus Jensen, Lucas Lissens - Willy Kumado, Marcel Rømer, Tochi Chukwuani, Casper Winther, Kolbeinn Finnsson - Andri Gudjohnsen, Frederik Gytkjær 

Artiklen fortsætter efter billedet ... 


På trods af stor interesse fra ind- og udland lykkedes det for Lyngby at holde på deres helt store stjerne, Tochi Chukwuani. Foto: IMAGO / Gonzales Photo

Status: 
Lyngby har sagt farvel til cheftræner Freyr Alexandersson, der tog videre til nye udfordringer i belgiske Kortrijk. Ind er i stedet kommet Magne Hoseth fra den færøske sensationsklub, KI Klaksvik. Afskeden med den islandske succestræner skete så hurtigt, at han ikke engang nåede at sige ordentligt farvel til truppen. Til gengæld har Magne Hoseth også bevist, at han kan levere store resultater med KI Klaksvik, der som det første færøske nogensinde kvalificerede sig til et europæisk gruppespil. Men kan han gøre det samme med Lyngby?

Styrker:
Lyngby lagde ud som lyn og torden, og var længe i spil til en plads i top-6, men siden er gassen gået lidt ud af ballonen. Det var i høj grad på grund af en brandvarm Andri Gudjohnsen, der lavede mål efter behag i starten af sæsonen. Den islandske angriber står sammen med angrebsmakker Frederik Gytkjær noteret for halvdelen af Lyngbys mål i denne sæson. Nu har de to målræve ovenikøbet fået selskab af Nikolai Baden, der kommer fra Vitesse, så Magne Hoseth mangler i hvert fald ikke gode angribere på sit holdkort. 

Svagheder:
Defensiven. Målene raslede ind mod Lyngby i den sidste halvdel af efteråret, hvor det kun blev til én sejr ud af de sidste syv kampe. Kun Viborg og Hvidovre indkasserede flere mål end Lyngby i de sidste ti kampe af efteråret. Siden har man sagt farvel til målmand Mads Kikkenborg og forsvarsprofil Marc Muniesa, så hvordan stopper Magne Hoseth holdets hullede si til foråret? Ja, man har godt nok hentet David Jensen og Lucas Lissens ind som afløsere, men kan de bare gå ind og være fuldgode erstatninger fra dag et? 

Han bliver vigtig:
Tochi Chukwuani. Han var transfervinduets helt store saga, men den dansk-nigerianske midtbaneprofil er stadig at finde i Lyngby. Og det skal de være glade for. Tochi er holdets motor, og ham der binder holdet sammen. Han har både defensive og offensive styrker. Når han er god, er Lyngby gode. 

Hold øje med:
Frederik Gytkjær. Den 31-årige målræv har næsten lavet lige så mange mål i testkampene, som han lavede i hele efteråret. Gytkjær har en naturlig øje for mål, og det virker til at han har brugt træningskampene til at indstille sigtekornet. Kan han fortsætte målstimen i foråret, så har Magne Hoseth altså en potentiel farlig angrebsduo med ham og Andri Gudjohnsen. 

Spørgsmålstegnet:
Nikolai Baden. Hvilken udgave af Nikolai Baden Frederiksen får Magne Hoseth at arbejde med i Lyngby? Bliver det ham, der bankede mål ind efter behag i Østrig for WSG Tirol, eller bliver det ham, der har spillet med bind for øjnene foran mål i de to sidste sæsoner for henholdsvis Austria Lustenau og Ferencvaros? Og hvordan står han stillet i kampen om spilletid, hvor også Andri Gudjohnsen, Frederik Gytkjær og Sævar Atli Magnusson byder sig til? 

Premiere:
FC Nordsjælland - Lyngby BK, søndag den 18. februar.