Foto: Jan Christensen/Getty Images
Superliga

Alt om OB: Talentmassen er enorm på Fyn

Tipsbladet.dk ser frem mod sæsonstarten i Superligaen med fokus på hvert enkelt hold. Denne gang OB.

Tipsbladet.dk ser frem mod sæsonstarten i Superligaen med fokus på hvert enkelt hold.

Denne gang OB.

Transfers:
Ind:
Emmanuel Sabbi (Hobro IK)
Max Fenger (egne rækker)
Tarik Ibrahimagic (egne rækker)
Rasmus Nissen (egne rækker)

Ud:
Anders Klynge (Silkeborg IF)
Jacob Barrett Laursen (Arminia Bielefeld)
Jonathan Harboe (kontraktudløb)
Kingsley Madu (kontraktudløb)
Teitur Magnusson (Middelfart, lejeaftale)
Jonas Skytte (Middelfart)

Træningskampe:
OB - AC Horsens 1-2
OB - Brøndby IF 1-2
4. september: OB - AaB
7. september: OB - FC Midtjylland

Bud på idealopstilling (3-5-2): Christensen - Tverskov, Larsen, Lund - Laursen, Sabbi, Drachmann, Kløve, Skjelvik - Fenger, Svendsen

Status:
Fynboerne var ramt af spillemæssige kriser, resultatmæssige kriser og skadeskriser i sidste sæson, og det hele forekom lidt turbulent. Alligevel var OB blot én sejr over AGF fra at spille sig i Europa, så slutfacit endte med slet ikke at være så slemt. På grund af de mange skader fik OB særligt i foråret gjort plads til mange af klubbens egne talenter, og de vil helt sikkert komme til at spille en væsentlig rolle i den kommende sæson.

Styrker:
Man kan sagtens forestille sig, at OB kommer til at score en del mål på kontraer, for der er efterhånden rigtig meget fart på det fynske mandskab. Spillere som Mikkel Hyllegaard, Emmanuel Sabbi og Max Fenger kan løbe fra de fleste modstandere i Superligaen, og man kunne nævne flere spillere, der skyder en god fart. Det skal OB forsøge at lukrere på.

Svagheder:
OB savner i høj grad mål fra midtbanen. I sidste sæson scorede Troels Kløve, Moses Opondo, Aron Elis Thrandarson, Janus Drachmann og Jens Jakob Thomasen til sammen ni mål, og det er ikke meget med tanke på, at diverse wingbacks heller ikke ligefrem scorede kasser på samlebånd. Ni gange i sæsonen gik OB fra banen uden at score. Det er i overkanten, og holdet havde meget svært ved at skabe chancer, efter at Bashkim Kadrii blev solgt i vinterpausen. 

Han bliver vigtig:
Et godt, defensivt fundament er afgørende for alle mandskaber, og i OB er det indiskutabelt Jeppe Tverskov, der skal sørge for det. Modsat mange andre i OB's bagerste kæde er Tverskov stort set aldrig skadet, og på sine bedste dage kan han løfte hele det fynske mandskab. Jeppe Tverskov er en god kombi af en dygtig forsvarsspiller og en dygtig boldspiller. 

Hold øje med:
Det var svært ikke at få øje på Max Fenger i foråret, hvor han for alvor greb chancen i OB. Nu skal han spille sin første hele sæson i Superligaen, og han tegner til at blive rigtig spændende. På papiret er Issam Jebali, Sander Svendsen og Mart Lieder formentlig alle foran Fenger, men sådan behøver det ikke at være i praksis. Teenageren har fortjent at få chancen fra sæsonstart.

Spørgsmålstegnet:
Kan OB lukrere på den store talentmasse? Solen skinner for alvor over de fynske talenter, og cheftræner Jakob Michelsen står med alletiders mulighed for at køre mange af dem ind på Superliga-mandskabet. I foråret så vi, at spillere som Max Fenger og Mads Frøkjær-Jensen sagtens kan begå sig, og der er mange flere på vej. OB er nemlig forsvarende danske U19-mestre. Truppen rummer dog også mange ældre og rutinerede navne, og det skal blive spændende at se, hvordan Jakob Michelsen får blandet kortene.

Premiere:
OB - FC København, søndag den 13. september klokken 18.00.

Statistik fra sæsonen 2019/2020: