Foto: IMAGO
Superliga

Hvem skal overtage stafetten fra Bundgaard?

Superligaen er snart tilbage fra sin vinterhi, og det er tid til at se nærmere på de 12 hold. Her er Randers FC.

Transfers:
Ind:
Muamer Brajanac (Hobro)
Emmanuel Ogura (FC Nordsjælland)
Tammer Bany (B.93)
Mohammed Fuseini (Sturm Graz, lejeaftale)
Oliver Zandén (Toulouse, lejeaftale)
Noah Shamoun (Uden klub)

Ud:
Filip Bundgaard (Brøndby)
Alhaji Kamara (FC Midtjylland)
Tobias Klysner (Sønderjyske)
Alexander Nybo (karrierestop)
William Kaastrup (Västerås SK, lejeaftale)

Træningskampe:
Randers – Hobro 3-0
Randers – AaB 0-4
Randers – Vendsyssel 4-0
Randers – Halmstad 1-0
Randers - IK Sirius 3-0

Bud på idealopstilling (4-4-2):
Patrik Carlgren – Mikkel Kallesøe, Daniel Høegh, Wessel Dammers, Oliver Zandén – John Björkengren, Mads Enggård, Lasso Coulibaly, Simen Nordli - Stephen Odey, Mohammed Fuseini

Status:
Randers har haft et travlt vindue. Kronjyderne har vinket farvel til en af holdets helt store profiler i form af Filip Bundgaard, der på transfervinduets sidste dag blev solgt til Brøndby. Sportsdirektør Søren Pedersen har haft nok at se til, og Brajanac, Fuseini, Bany og Shamoun er hentet ind som mulige erstatninger, men det er uvist, om det kan udfylde det hul, Bundgaard har efterladt.

Styrker:
Selvom det ikke hele tiden har set godt ud for Randers i denne sæson, så er der stadig et godt sammenhold at spore hos Rasmus Bertelsens tropper. I Randers vinder man og taber man sammen, og det er netop sammenholdet, der kan blive nøglen til, at man får spillet sig længere væk fra nedrykningsstregen.

Svagheder:
Defensiven. Randers har lukket for mange mål ind. Alt for mange. Kun Hvidovre har lukket flere mål ind i denne sæson. Randers har også haft svært ved at få kampene lukket, for Kronjyderne har flere gange været på vej til et godt resultat, hvor få minutters uopmærksomhed dog har kostet dyrt.

Han bliver vigtig:
Lasso Coulibaly. Ivorianeren har vist gode takter, og med hans fart og flair kan han bringe nogle af de kvaliteter, som Randers desperat har brug for – især uden Filip Bundgaard.

Hold øje med:
Mads Enggård. Den unge midtbaneprofil har vist lovende takter for Randers, og kommer der for alvor hul på bylden, så kan han blive en rigtig stor profil for Rasmus Bertelsen og co.

Spørgsmålstegnet:
Muamer Brajanac. Den 22-årige angiber har scoret masser af mål i Danmarks næstbedste række, men kan han også gøre det i Superligaen? Hans ophold i AC Horsens var ingen stor succes, men nu får han igen muligheden for at vise sig frem på Danmarks største fodboldscene.

Premiere:
Hvidovre – Randers FC, søndag den 18. februar