• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Torsten Kjems Hansen

Alt om Vejle Boldklub: Kan oprykkerne klare det benhårde selskab?

Foto: Getty Images

Tipsbladet.dk ser frem mod sæsonstarten i Superligaen med fokus på hvert enkelt hold. Denne gang Vejle Boldklub

Af Torsten Kjems Hansen

Tipsbladet.dk ser frem mod sæsonstarten i Superligaen med fokus på hvert enkelt hold.

Denne gang Vejle Boldklub.

Transfers:
Ind:
Allan Sousa (Sint Truiden, lejeaftale retur)
Alexander Milosevic (kontraktfri)
Saeid Ezatolahi (Rostov)
Raphael Dwamena (Levante)
Alexander Brunst (FC Magdeburg)
Luis Henrique (HIFK, lejeaftale retur)

Ud:
Kerim Memija (kontraktudløb)
Andreas Skjøtt Foged (AC Horsens)
Adam Jakobsen (Kolding IF, lejeaftale)
Mads Lauritsen (Viborg FF, lejeaftale)
Foday Manneh (HIFK, lejeaftale)
Tobias Sommer (IF Grotta)

Træningskampe:
Vejle Boldklub - Aarhus Fremad 3-2
Vejle Boldklub - Hobro IK 0-1
Vejle Boldklub - Viborg FF 3-4
Vejle Boldklub - FC Sydvest 4-0
Vejle Boldklub - FC Nordsjælland 3-1
Vejle Boldklub - Randers FC 1-0

Læs også:Alt om Randers FC: Ingen forstærkninger sætter bredden under pres

Bud på idealopstilling (4-2-3-1): Groothuizen – Gundelund, Greve, Milosevic, Davidsen – Ezatolahi, Schoop – Sousa, Montiel, Gryn - Dwamena

Status:
Vejle Boldklub er tilbage i Superligaen efter et år i 1. division, men meget er sket for hold-sammensætningen siden sommeren 2019. Ikke desto mindre er det blevet til fire test-sejre af seks mulige. Optimismen inden Superliga-premieren er voksende, da de to seneste test-kampe er vundet over de kommnende konkurrenter fra FC Nordsjælland og Randers FC. VB har styrket angrebet med Raphael Dwamena, men der går formentlig noget tid, før han er klar til at starte inde. Derfor vil man nok se Kjartan Finnbogasson eller Wahid Faghir fra start i de første Superliga-kampe

Styrker:
Vejle har dygtige boldspillere og kan teknisk matche flere hold i Superligaen. Det bliver en faktor, som Vejle må og skal udnytte i jagten på point og overlevelse. Flere spændende nyindkøb som Saeid Ezatolahi og angriberen Raphael Dwamena bliver spændende at følge sammen med mere Superliga-velkendte navne som Alan Sousa og Jacob Schoop, mens den svenske 10'er Diego Montiel skal vise, at han også kan præstere på højeste niveau i Danmark. 

Svagheder:
Som enlig oprykker i Superligaens nye struktur-form venter der uden tvivl Vejle Boldklub store udfordringer i forhold til tempoet, der bare er højere i den bedste danske række. Et væld af Vejle-spillerne har ingen erfaring med Superligaen, og selv om Randers FC blev besejret 1-0 i generalprøven (på et straffespark, red), var manglende tempo i spillet flere gange et issue.

Han bliver vigtig:
Diego Montiel var en uhyre afgørende spiller for Vejle Boldklub i NordicBet Ligaen, hvor han i sin første sæson for klubben nettede 11 gange og strøede om sig med chanceskabende aktioner, hvilket blandt andre Kjartan Finnbogason nød godt af. Den svenske kreatør lagde otte gange op til scoringer for Vejle i den seneste sæson. 

Læs også:Medie: Vejle bejler til ophævet Malmö-spids

Hold øje med:
Wahid Faghir er bare 17 år, men angriberen har et enormt talent, der tre gange i foråret var på pletten for Vejle i jagten på oprykningen til Superligaen. Faghir har også været på pletten en enkelt gang i testkampene, og nu bliver det spændende at se ham mod "de voksne" i Superligaen. Faghir må slås for spilletiden, da Vejle både har Kjartan Finnbogason og nyindkøbet Raphael Dwamena klar til kampen om pladsen som angriber. 

Spørgsmålstegnet:
Med en Superliga med nu bare 12 hold bliver det hård kost for en oprykker at skulle slås for livet i ligaen. Derfor bliver det også spændende at se, hvilket niveau Vejle kan præstere. De første tre kampe er mod henholdsvis den seneste Superliga-sæsons nummer tre fra AGF, pokalvinderne fra SønderjyskE og sølvvinderne fra FC København. 

Premiere:
AGF – Vejle, mandag 14  september klokken 19.00

Statistik fra sæsonen 2019/2020:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020