• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Alt om VFF: Målmaskinen fra midten bliver vigtig

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Tipsbladet.dk ser frem mod sæsonstarten i Superligaen med fokus på hvert enkelt hold. Denne gang Viborg FF.

Af Anders Dehn

Tipsbladet.dk ser frem mod sæsonstarten i Superligaen med fokus på hvert enkelt hold.

Denne gang Viborg FF.

Transfers:
Ind:

Justin Lonwijk (Utrecht)
Frederik Ørsøe Christensen (FC Midtjylland)
Jay-Roy Grot (VfL Osnabrück)

Ud:
Frederik Brandhof (AGF)
Alexander Fischer (kontraktudløb)
Emil Scheel (kontraktudløb)
Serge Deble (kontraktudløb)
Mads Knügle (kontraktudløb)

Træningskampe:
AaB - Viborg FF 2-2
SønderjyskE - Viborg FF 1-4
Viborg FF - Vendsyssel FF 2-0
Viborg FF - Randers FC 4-4

Bud på idealopstilling (4-3-3): Lund – Gordinho, Kramer, Lauritsen, Sørensen – Bonde, Grønning, Aaquist – Bech, Grønning, Bakiz

Status:
Viborg FF er omsider tilbage i Superligaen efter fire lange sæsoner i 1. division. Oprykningen var endda suveræn med tre point ned til Silkeborg IF og 17 ned til Esbjerg fB. Viborg tabte kun to kampe i hele sæsonen.

Nu bliver udfordringen selvsagt at gøre et godt 1. divisionshold til et, der kan overleve i Superligaen. Foreløbig er forstærkningerne ubeskrevne blade i Superliga-sammenhæng, men har nogle fine cv’er, der kan gøre dem til interessante bekendtskaber.

Styrker:
Viborg har et koncept, der fungerer. Selv om holdet skiftede træner fra Jacob Neestrup til Lars Friis i vinter, vandt det 1. division fra spids. En velfungerende strategi kan man komme langt med som oprykker til Superligaen.

Det omfatter blandt andet end bomstærk defensiv, der kun lukkede 24 mål ind i 32 kampe i 1. division i seneste sæson. Kan Viborg holde nogenlunde fast i det i Superligaen, er holdet godt stillet.

Svagheder:
Klubben har tilbragt fire sæsoner i 1. division og har ikke mange spillere tilbage med Superliga-erfaring. Truppen har under 300 Superliga-kampe til sammen på cv’et. Det hører med til historien, at flere af spillerne har spillet i ligaer på mindst samme niveau, men det betyder alligevel, at der skal en omstilling til efter oprykningen.

Han bliver vigtig:
Viborg rådede både over nummer ét og nummer tre på seneste sæsons topscorerliste i 1. division. Midtbanemanden Jacob Bonde scorede hele 12 mål i ligaen og ét i pokalturneringen. Sæsonen før scorede han 10 ligamål. Det er en stor fordel at få den slags måltal fra en midtbanespiller; bare spørg i Esbjerg fB, hvad Joni Kaukos mål betød, da holdet var oprykker til Superligaen.

Hold øje med:
Den 19-årige kantspiller Tobias Bech etablerede sig som fast mand på førsteholdet i seneste sæson. Bech missede kun en enkelt ligakamp, startede inde i de fleste og scorede otte mål undervejs. Blandt andre tre i de tre sidste kampe. Han bliver spændende at følge i Superligaen.

Spørgsmålstegnet:
Kan Viborg tage skridtet op? Holdet var en usædvanlig stærk oprykker, men det er ikke altid, det er nok. Der er forskel på at være tophold i den næstbedste række og (forventelig) bundhold i den bedste. Derfor skal Viborg omstille sig til en ny virkelighed.

Premiere:
FC Nordsjælland – Viborg FF, søndag 18. juli klokken 14.00

Statistik fra sæsonen 2020/2021:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020