Video : Tipsbladet
Superliga

Alt om Viborg: Det er deres eneste svaghed

Superligaen er snart tilbage, og det er tid til at se nærmere på de 12 hold. Her er det en af sidste sæsons store overraskelser, Viborg FF.

Tipsbladet ser frem mod sæsonstarten i Superligaen og har fokus på hvert af de 12 hold. Vi gennemgår styrker og svagheder og ser nærmere på, hvordan klubberne står forud for sæsonstarten

Denne gang Viborg FF:

Transfers:
Ind:
Martin Huldahl (Skive IK, lejeaftale retur)
Lamin Jawara (Holstebro Boldklub, lejeaftale)
Anosike Ementa (AaB)
Srdjan Kuzmic (NK Mura)

Ud:
Clint Leemans (kontraktudløb)
Mikkel Andersen (kontraktudløb)
Paulinho (Portimonense, lejeaftale)
Elias Achouri (FC København)

Træningskampe:
OB - Viborg FF 4-0
AGF - Viborg FF 0-0
Silkeborg IF - Viborg FF 2-4

Bud på idealopstilling (4-3-3):
Lucas Lund Pedersen - Anton Gaaei, Nicolas Bürgy, Zan Zalatel, Oliver Bundgaard - Jakob Bonde, Jeppe Grønning, Magnus Westergaard - Ibrahim Said, Anosike Ementa, Renato Junior

Status:
Stilhed før stormen. Sådan kan man nok godt beskrive tilstanden i Viborg lige nu. Klubben var en af sidste sæsons store overraskelser, og længe havde man kurs mod medaljerne. I sidst ende endte man dog med en fjerdeplads og et nederlag i playoff-kampen om Europa til FC Midtjylland. Viborg leverede dog en forrygende sæson, hvor mange spillere viste sig frem på et højt niveau. Lige nu er spillere som Lucas Lund, Anton Gaaei, Nicolas Bürgy fortsat i klubben, mens man har sagt farvel til Elias Achouri. Det vil ikke være nogen overraskelse, hvis flere af dem sælges til større adresser. Sker det, så kommer sportschef Mads Agesen på en enorm opgave, i sin første sommer som sportschef, for de skal selvfølgelig erstattes.

Styrker:
Man kommer langt med et klart og tydeligt koncept, og sådan et har Viborg både på og udenfor banen. Viborg har en tydelig defineret spillestil, og så har de bare en flod af hamrende dygtige spillere, der er blandt de bedste i ligaen på deres pladser.

Svagheder:
Én ting er, hvis Viborg som nævnt sælger ud blandt de spillere, som virkelig præsterede på et højt niveau sidste sæson. Det svæver dog i det uvisse, så derfor vender vi os mod fakta, og det er, at Viborg ikke lykkedes med at afløse Jay-Roy Grot i januar. Man hentede Paulinho og Renato Júnior ind, og tilliden til førstnævnte lader allerede til at være væk, da han er blevet udlejet til hjemlandet i Portugal. Renato Júnior viste i glimt et stort potentiale, men Mads Agesen er nødt til at finde en habil målscorer. Spørgsmålet er, om det bliver Anosike Ementa, der endnu har sit første seniormål til gode, selvom han viste sig flot frem i testkampen mod Silkeborg.

Han bliver vigtig:
Stjernerne på Viborgs hold er rygtet vidt og bredt, mens man allerede har sagt farvel til Elias Achouri. Men midt i rygtestrømmen står Jeppe Grønning og skyder brystet frem, og han er bare en kulturbærer, der går forrest for Viborg FF. Han er ikke verdens mest iøjnefaldende fodboldspiller, men han har bare en kolossal betydning for Viborg.

Hold øje med:
Med Clint Leemans' farvel er der blevet åbnet for en plads på midtbanen, og det er meget muligt, at Magnus Westergaard tager sig af denne. Den tidligere Lyngby-spiller blev hentet i januar, og selv om han primært har været brugt som indskifter, så har han vist sig udmærket frem. Han bringer en stor energi og en direkthed i sit spil, og det bliver spændende at se, om han kan formå at bygge et par niveauer på sit spil.

Spørgsmålstegnet:
Viborgs succes i sidste sæson kom bag på rigtig mange, og spørgsmålet er, hvordan klubben håndterer det til denne sæson. For forventningerne vil utvivlsomt være noget højere nu her, og hvordan håndterer Viborg dette, hvis man pludselig taber tre kampe i træk? Klubben sluttede også den forgangne sæson en smule sløjt af, og er det noget, som har sat sig i spillerne? Buddet herfra er nej, men man ved jo aldrig. 

Premiere:
FC Nordsjælland - Viborg FF, mandag den 24. juli klokken 19.00.

Statistik fra sæsonen 2022/2023: