• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Amini og kæresten hjælper ny AGF'er til rette: Hun er hjernen bag

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Zach Duncan nyder godt af, at landsmændene Mustafa Amini og Alex Gersbach også er i AGF. De tre hænger konstant ud sammen, og Aminis kæreste har været en uundværlig hjælp i livet uden for banen.

Af Anders Dehn

Den nye AGF'er Zach Duncan er på mange måder en grønskolling: Han er stadig teenager, bare19 år gammel, og før han kom til Danmark, havde han kun spillet fire seniorkampe. Og nu skal han så klare sig alene på den anden side af jordkloden.

Eller rettere: næsten alene.

Læs også: Startdebutant om sæsonens første AGF-sejr: Det har været hårdt

Duncan kan læne sig op ad landsmændene Alex Gersbach, der kender Skandinavien fra sine år i Rosenborg, og især Mustafa Amini. Han har været i dansk fodbold siden 2015.

Så selv om unge Duncan dårligt kunne komme længere væk hjemmefra, har afsavnet til Australien ikke været så tungt.

Læs også: AGFs nye stjerneskud: Kommer til at have mareridt om den beslutning

- Jeg er på den anden side af jorden, men det føles ikke sådan, for folk her er virkelig venlige og søde, og klubben er som en familie. Så har jeg også "Musti" og Gersbach her, som også er fra Australien, og jeg er sammen med den hele tiden. Så det føles ikke, som om jeg er så langt væk hjemmefra, siger Zach Duncan til tipsbladet.dk.

Amini og Gersbach er henholdsvis 26 og 22 år, og de kom begge til Europa i en nogenlunde samme alder, som Duncan har nu. Derfor kan de både vejlede ham om det sportslige og alle de praktiske ting, som man skal ordne, når ender et nyt sted.

- I begyndelsen sagde Musti bare, at jeg skulle slappe af, for han ved, hvordan det er at komme til Europa i en ung alder. Han tog til Dortmund (som 18-årig, red.). Det samme med Alex. De sagde, at jeg bare skulle slappe af og ikke lade mig stresse, hvis jeg ikke er i truppen eller ikke træner godt, for det skal nok komme. Jeg skal bare vænne mig til tempoet og den slags. Så de har været en stor hjælp på og uden for banen, siger han.

- Da jeg kom hertil, skulle jeg have mit gule sygesikringskort og NemID. Jeg boede stadig på hotel, og jeg kunne ikke bruge hoteladressen, så jeg boede lidt hos "Musti", så jeg kunne få kortet. Nu har jeg selvfølgelig ændret det, fordi jeg er flyttet ind i mit eget. Men bare den slags, så jeg kunne få det hele, også mine bankting, sat op. Det var en stor hjælp.

Mustafa Amini kan dog ikke tage al æren selv. Den går nærmere til hans australske kæreste.

- Det er primært Mustis kæreste, Natalie, der hjælper med al den slags, for hun er hjernen bag Musti, griner Zach Duncan.

- Det er hende, der ordner alt det praktiske. Hun tog også min telefon og installerede alle de apps, som jeg havde brug for.

Forbilledet Amini
Zach Duncan fik sin første start for AGF, da holdet slog AC Horsens i mandags, og efterfølgende kaldte han Amini for et slags forbillede. Han har fulgt Aminis landsholdskarriere hjemme fra Australien, og han håber, han kan gå i sin landsmand fodspor.

- Han har været i Europa i otte-ni år, og det er noget, jeg også vil. Jeg vil være i Europa, så lang tid jeg kan. Forhåbentlig er dette bare begyndelsen på en lang karriere i Europa ligesom ham, og forhåbentlig kan jeg slå igennem for The Socceroos, ligesom han også gjorde. Det tog ham noget tid at slå igennem, og forhåbentlig kan jeg også få chancen, siger Duncan om sin syv år ældre holdkammerat, som han desuden deler position med.

- Jeg kan huske, at han spillede i A-League, og da han fik chancen for The Socceroos, var jeg måske 16. Jeg har altid holdt øje med ham og vidst, hvem han var. Det er dejligt at være på samme hold som ham og spille side om side med ham.

Zach Duncan får en ny chance for at spille ved siden af forbilledet Amini på søndag, når AGF møder Brøndby IF ude. Nicolai Poulsen har stadig karantæne, så mulighederne skulle være til stede.

Superliga

Optakt: Randers FC - OB

Taber OB søndagens opgør mod Randers FC, er det lige før, fynboerne er ude af top seks-ræset.

Mere Superliga

Fokus