• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold /ritzau/

Efter vildt TV-skænderi: Nu har de talt ud

Foto: Getty Images

Den svenske fodboldlandstræner Janne Andersson og Bojan Djordjic har lagt tv-skænderi bag sig.

Af /ritzau/

Janne Andersson og Bojan Djordjic har fået talt ud, efter at de mandag aften endte i et heftigt skænderi på direkte tv efter Sveriges 5-0-sejr over Aserbajdsjan i EM-kvalifikationen i fodbold.

Det fortæller Djordjic, der arbejdede som ekspert i tv-kanalen Viaplays efterbehandling af kampen, til avisen Aftonbladet.

- Det blev en lang, dyb og fin samtale. Vi nåede til enighed med tilgivelse på begge sider. Det, der skete mellem os, er nu overstået, siger den tidligere Manchester United- og AGF-spiller til Aftonbladet.

Djordjic spurgte efter kampen landstræner Janne Andersson, hvorfor kantspilleren Jesper Karlsson ikke havde fået mere spilletid i de to foregående kampe.

Efter storsejren var den diskussion unødvendig, syntes Andersson, mens Djordjic huskede ham på, at landstræneren repræsenterede ti millioner mennesker.

Som reaktion kiggede Janne Andersson på eksperten og spurgte, hvem Djordjic, der har serbiske rødder, repræsenterer.

Det er af nogle blevet udlagt som et spørgsmål med racistiske undertoner, og Djordjic forlangte da også straks en undskyldning. Den fik han tirsdag af Andersson på et pressemøde.

Her afviste Andersson, at han hentydede til Djordjics oprindelse.

- Med hans baggrund kan jeg godt forstå, at han tolker det sådan. Jeg undskylder virkelig, hvis han har tolket det sådan, men sådan er jeg ikke. Det er rigtig ærgerligt, at det blev set sådan, sagde Andersson tirsdag.

- Jeg kom derhen, og jeg var super glad og fik sådan nogle spørgsmål. Så overreagerede jeg på en måde, jeg ikke burde have gjort. Jeg har været landstræner i syv år, og det er ekstremt skidt af mig.

Den 60-årige træner var tydeligt berørt over situationen.

- Jeg har det skidt, fordi jeg er skuffet over mig selv. Jeg er meget skuffet over mig selv. Jeg har sparket til væggen flere gange.

/ritzau/