• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Anfører forklarer atypisk nummer: Kunne ikke få udløb for Beckham-fascination

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Erik Marxen bærer nummer 11, selv om han spiller i forsvaret, men han ville faktisk hellere have haft to lige så usædvanlige numre: 7 eller 10.

Af Anders Dehn

I gamle dage kunne man fastslå, hvor på banen de enkelt spillere optrådte, hvis bare man kendte deres rygnumre. Sådan er det ikke i dag, hvilket Randers-anfører Erik Marxen kan bekræfte.

Han har spillet hele sin karriere som back eller midtstopper, og han bærer nummer 11. Det er atypisk nok i sig selv, men hvis det havde stået til Marxen selv, havde han taget et andet og lige så usædvanligt nummer for forsvarsspillere.

Læs også:Randers-træner inden pokalkamp: Håber, vi får en succesoplevelse

- Årsagen til nummervalget er, at jeg ikke kunne få nummer 7 i første omgang, for den havde Elmar Bjarnason. Jeg havde ellers altid foretrukket 7’eren helt tilbage fra min David Beckham-fascination i mine unge dage, og jeg har båret nummeret i både Horsens og SønderjyskE, siger Erik Marxen til Randers FC's hjemmeside.

- Selvom jeg er forsvarsspiller, så synes jeg, at det er en sjov gimmick at have et nummer, der måske ikke passer til min position. I stedet vil jeg hellere have det nummer, der er fedest – og det var nummer 7.

Læs også:Frustreret Randers-kaptajn: Vi må kigge indad

Klubbens tidligere cheftræner Colin Todd satte desuden en stopper for, at Marxen lavede "en William Gallas" ved at tage fodboldspillets nok mest sagnomspundne rygnummer.

- Nummer 10 var også ledig, men den idé var Colin Todd ikke helt klar på. Det var måske også lige at stramme gimmicken for meget, når der er så meget tradition forbundet med netop dét rygnummer. Så dur det ikke, at venstrebacken render rundt med nummer 10 på ryggen. Heldigvis kunne han gå med til, at jeg snuppede nummer 11, og det er jeg rigtig glad for i dag. Der var også nogle ledige lave numre, men de var aldrig rigtig spændende.

I begyndelsen af sin karriere bar Erik Marxen også nummer 14 i Vejle Boldklub.

Læs også:Randers-assistent hylder holdets defensive styrker

Læs også:Marxen savner nøglen til at åbne kompakte forsvar op

Læs også:Bo Henriksen om gammel Randers-klage: Det er vanvittigt

-----
Se alt det bedste fodbold fra de største ligaer med YouTV - Intro-tilbud

Superliga

LIVE: Vejle i front!

Både OB og Vejle har stærkt brug for en sejr i grundspillets tredje sidste spillerunde - følg med i kampen her.

Mere Superliga

Fokus