Video : Tipsbladet
Superliga

Angriber flygtede fra Superligaen: Jeg var knækket

Den nu succesfulde angriber Kasper Junker var en selvtillidsforladt mand i den danske Superliga.

Han er brandvarm - både som liga-topscorer og norsk mester. 

Men sådan har det bestemt ikke altid været i karrieren for den nu 26-årige danske angriber Kasper Junker - det fortæller han i et interview med Politiken.

Kasper Junker havde nemlig scoret lige præcis nul mål i 17 Superliga-kampe for Randers FC, da han blev hentet til AGF i 2016. Her fik han prikket bolde i kassen, men det var næppe hverken tilfredsstillende for ham selv eller for AGF, at det blev til ni scoringer i 64 kampe i den bedste danske række. 

Derfor var planen, at karrieren skulle have fornyet energi og fart, da han i sommeren 2018 skiftede til AC Horsens på en handel, der både sendte omkring fem millioner kroner til AGF og gav Kasper Junker en udsigt som første-angriber i Horsens.

Men succesen udeblev, og startpladsen blev afløst af en rolle uden for daværende træner Bo Henriksens foretrukne startopstilling. Så da chancen bød sig for et skifte til norske Bodø/Glimt, var Kasper Junker ikke i tvivl. Nu skulle han bare væk.

Med scoringer i sæsonens sidste ni kampe bidrog Kasper Junker til at vælte rekorder på stribe i Bodø/Glimt, der er langt bedre end sit rygte.

- Da jeg kom til Norge, var jeg fodboldmæssigt knækket af tilværelsen i Horsens. Jeg var bare knækket og uden selvtillid. Jeg skulle væk her og nu, så jeg tog det første og det bedste tilbud, siger Kasper Junker til Politiken om skiftet, der nu ligger bare halvandet år tilbage.

Kasper Junker bankede i den forgangne norske sæson imponerende 27 mål i kassen undervejs i de 30 spillerunder for Bodo/Glimt, der blev en suveræn norsk mester med 81 point. Kasper Junker er endnu at finde i den norske mesterklub, men der er flere klubber, der har et ganske godt øje til den danske bomber, der har fået selvtilliden helt og aldeles tilbage.